Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

La temporada del calçot ja és aquí

La temporada de calçots ha arrencat amb força a Tiana. Tot i que des de novembre ja en serveixen a Can Roca i des del desembre al Mas Blanc, el moment fort dels calçots és precisament ara, quan fa més fred, que és quan són més dolços. Maria Garcia, és la gerent del restaurant Mas Blanc:

 

Al Mas Blanc els compren de quilòmetre zero, conreats al mateix poble, “perquè els clients ens ho demanen: noten la diferència” diu la Maria. Al restaurant estan servint una mitjana de 1.200 calçots cada cap de setmana, la xifra habitual en teporada alta.

Tot i que el calçot cuinat de la manera clàssica, a foc viu, és el que més es demana, també estan servint  força calçots fets amb tempura, diu la Maria:

 

A Tiana qui també cuina i serveix calçots de quilòmetre zero, a més de conrear-los, és en Jordi Sicras, de Can Roca on la temporada l’han començat a començament de novembre. En Jordi també coincideix a dir que els calçots realment saborosos són els de gener, febrer i març:

 

El propietari de Can Roca calcula que aquest any farà 1 milió 700.000 calçots, un 200.000 més que la temporada passada.

 

Treballadors triant els millors calçots, a Can Roca
Treballadors triant els millors calçots, a Can Roca

En Jordi Sicras assegura, com la Maria de Mas Blanc, que el calçot del Maresme és més dolç que el de la zona de Valls, que és on hi ha la denominació d’origen d’aquesta hortalissa:

 

La collita de Can Roca, a més de nodrir el propi restaurant, la venen, sobretot, a Mercabarna i a un magatzem majorista d’hortalisses de Badalona. Tot plegat fa que en Jordi Sicras afirmi que està força content perquè, a més, els estan venent, assenyala, “a un preu força raonable”.