Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El concert solidari del Casal torna a depassar les espectatives

La Sala Albèniz del Casal va ser l’escenari escollit, aquest diumenge a la tarda, per mostrar un cop més la voluntat solidària dels tianencs, que no va decebre ningú. Marcel Casellas Grup va oferir un concert solidari,  a partir d’una iniciativa de l’ANC i Tiana Solidària. El concert va començar amb un pèl de retard, cap a les set de la tarda. Aleshores, però, a l’entrada de la Sala ja s’hi veia una taula plena de menjar i rodejada de bosses a punt de petar.

Solidaritat i independència

Ja falten pocs dies per la Diada Nacional de Catalunya i a Tiana, com en molts d’altres municipis catalans, l’ANC s’està encarregant de fer arribar el missatge per la independència al poble. Aquest any, però, el procés independentista no és l’únic missatge que volen transmetre. Llibertat, igualtat i solidaritat són tres dels eixos fonamentals de la Via Lliure que es farà l’11 de setembre a la Meridiana de Barcelona.

Amb l’objectiu de fer èmfasi en el valor de la solidaritat, l’ANC va proposar a Tiana Solidària organitzar un concert on l’entrada fos donar, almenys, 1 quilo de menjar. Tot i això, des de Tiana Solidària afirmen que “els tianencs sempre porten molt més d’un quilo, i això ajuda a les famílies tianenques que més ho necessiten”.

Elisenda Porta, de Tiana Solidària, va destacar que “la idea de l’Assemblea és deixar clar que Catalunya serà un país amb més justícia social”. Afegia que “ells ho volen demostrar a nivell local i per això han apostat per la Tiana Solidària”. Com els sol passar en actes com el d’aquest diumenge, el balanç per part de la Tiana Solidària va ser molt positiu.

 

La Sala Albèniz es va omplir de tianencs expectants per passar una tarda de solidaritat i bona música. El concert estava a punt de començar i un dels objectius de la trobada ja s’havia complert. Ara, tocava gaudir d’un repertori de música catalana i mediterrània feta a base de sons de copla essencials. ‘Marcel Casellas Grup’ va ser l’orquestra encarregada de donar vida a un concert que va rebre un bon recital d’aplaudiments. Així sonava una de les seves peces:

 

És la primera vegada que l’ANC de Tiana aposta per apropar-se a la gent del poble amb un acte de caire lúdic i no pas polític. La Marcelina, secretària de l’ANC a Tiana, va remarcar que “aquest cop volien fer una activitat festiva que tingués un significat solidari i que pogués recollir força aliments”. Un altre objectiu era, també, demostrar que Tiana és capaç de ser molt solidària:

 

Un cop acabat el concert, la Marcelina va destacar la bona voluntat dels tianencs vistos els quilos de menjar. Després, va fer una crida a omplir la Meridiana el proper 11 de setembre.