Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

L’afegitó a la pancarta “Llibertat presos polítics” desferma una petita tormenta política

El retorn de la pancarta”Llibertat presos polítics” al balcó de l’Ajuntament ha desfermat un seguit de reaccions d’indignació de part de l’oposició. I és que a la pancarta que s’ha penjat a mig matí s’hi ha afegit més tard, en petit i a sota, “grups municipals CIU, Junts per Tiana, ERC i CUP”.  Són els grups municipals que al ple d’aquest dimarts van votar a favor de la moció que demanava que aquesta pancarta tornés al balcó municipal, on ja hi va ser unes setmanes el novembre. Junts per Tiana, ERC i la CUP han demanat a l’alcaldessa, Ester Pujol, que rectifiqui i tregui l’afegitó. Al ple, el PSC va votar a favor de 3 i en contra de 2 dels punts de la moció.

La primera en reaccionar a l’afegit de la pancarta ha estat la portaveu del grup municipal d’ERC, Marta Guàrdia. Ho ha fet amb dos tuits al segon dels quals ha demanat a l’alcaldessa, Ester Pujol, que rectifiqui. Guàrdia ha dit: “Quan a Tiana es fa quelcom bé, la medalla x l’alcaldessa. Quan s’ha de fer quelcom q a ella no li agrada, etiquetem als culpables. Sra Ester Pujol, una mica de respecte pels presos polítics, per les seves families, per a nosaltres, i l’Ajuntament de Tiana. Exigim una rectificació.”

El portaveu de Junts, Isaac Salvatierra, també ha reaccionat amb un fil de tuits. Hi ha dit que: “És un insult als presos. El ple de Tiana considera que són presos polítics. L’afegit és un intent de menystenir l’acord de ple, tenyint-lo de partidisme. Al ple vaig intentar explicar per què són presos polítics”.

També el portaveu municipal de la CUP, Àlex Rosa, ha demanat que l’alcaldessa rectifiqui. Ha dit, mitjançant Twitter, que: “aquest acte d’Ester Pujol en nom d’una minoria al capdavant de l’Ajuntament de Tiana és un insult al Ple Municipal que per majoria ha pres un acord. Exigim una rectificació respecte a les tianenques. Lamentem tanta necessitat legitimar el 155 i la manca de respecte als presos.”

Per la seva banda, el president local del PSC, Albert Sales també mitjançant un tuit, ha argumentat: “Volíem negociar la moció i ens van dir que NO Volíem una pancarta que representes a tot Tiana?I van dir que NO Volíem presevar l’Ajuntament que és la casa de tots? I ens van dir que NO. Hem respectat l’acord del Ple? SI