Senyera de la façana de l'Ajuntament de TIana
Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Ampli suport dels partits tianencs a la pregunta de la consulta

Els grups municipals de Tiana han reaccionat mimèticament als partits polítics catalans que formen el Parlament de Catalunya després que també  el President de la Generalitat, Artur Mas, hagi anunciat que el proper 9 de novembre, de l’any 2014, es farà la consulta sobre la independència de Catalunya i que la pregunta serà aquesta:  “vol que Catalunya esdevingui un Estat?” i, si és que sí, “vol que sigui independent?”.

A Tiana, els grups municipals de Convergència i Unió, Esquerra Republicana i Gent pel Progrés de Tiana hi estan d’acord. El portaveu de CiU, Enric Nolis, diu que  “després d’aquest llarg període de debat trobo que és un pas endavant”. El convergent assegura que es tracta d’una pregunta interessant i raonable, tot i que hagués preferit que la data d’aquesta votació es fes abans, entre els mesos d’abril i setembre del proper any.

[destacat_dreta]Jordi Gost: “Com a grup municipal seguirem treballant amb polítiques d’esquerres i participarem en les mobilitzacions i en les campanyes que es facin des del partit a favor del sí”[/destacat_dreta]

“Satisfacció” és la paraula que ha escollit el portaveu d’ERC a Tiana, Jordi Gost, qui qualifica aquest anunci d’històric: “per fi tenim pregunta i data per a la consulta”. El republicà ha explicat que des d’avui comença una feina important per aconseguir que el referèndum s’arribi a fer i perquè el doble sí, com a resposta, tingui força. “Com a grup municipal seguirem treballant amb polítiques d’esquerres i participarem en les mobilitzacions i en les campanyes que es facin des del partit a favor del sí”, ha afegit Gost.
A Tiana no hi ha IC-V a l’Ajutnament, però dins el col·lectiu de Gent pel Progrés si que hi ha representats ecosocialistes. El portaveu de Gent, Joan Pau Hernández assegura que “estem fent camí en l’exercici del dret a decidir i s’està clarificant la consulta”. “És important treballar per la consulta i perquè aquesta mostri la voluntat popular”, ha explicar el regidor. Sobre la pregunta formulada, Hernández, diu que es tracta d’una interpel·lació que permet que diferents sensibilitats s’hi puguin sentir involucrades: “és prou àmplia per tots els que coincidim en que hi ha d’haver un canvi a Catalunya”. El de Gent ha volgut mostrar la seva voluntat perquè Catalunya esdevingui un Estat Propi, afegint que el sistema federal no és una via factible pel país: “ja ha quedat clar que no ho és, després de tots els intens d’entesa que hi ha hagut amb Espanya”.

[destacat_dreta]Manuel Gonzalo: “Catalunya és Espanya i seguirà sent Espanya”.[/destacat_dreta]

L’opció federalista que defensa fins al final el PSC de Pere Navarro ha apartat els socialistes de la negociació. A Tiana, des del PSC critiquen que el seu partit  no hagi estat convocat a la reunió prèvia a l’anunci del President Mas. En referència la proclama, el portaveu del grup, Héctor González, creu que abans de fer un referèndum és imprescindible aclarir la legalitat d’aquest: “no és una opinió, és un tema constitucional”. El socialista assegura que aquesta decisició “unilateral” portarà conseqüències negatives pel país.

El PP tianenc ha estat el més contundent. De fet, reacciona de forma semblant als representants del Govern espanyol, i és que el regidor d’aquest partit, Manuel Gonzalo, es mostra convençut que la consulta no es farà: “és il·legal perquè s’ha de preguntar a tot el poble espanyol”. Sobre la pregunta escollida per part dels grups parlamentaris de CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP, Gonzalo creu que no val la pena opinar perquè, segons el polític, “no té cap sentit”. El popular ha estat així de contundent al parlar de la situació de Catalunya: “Catalunya és Espanya i seguirà sent Espanya”.