Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

L’Ajuntament eliminarà el doble revolt

L’Ajuntament anuncia que posarà fi a una polèmica històrica de Tiana: el tram de carretera del doble revolt. L’alcaldessa, Esther Pujol, ha confirmat que el proper dia 10 de juliol firmarà un conveni amb la Diputació de Barcelona, propietària actual de la carretera del poble. Això permetrà que la doble corba, situada als carrers Anselm Clavé i Antoni Clapés, deixi de ser un accés per a vehicles. Pujol ha explicat, a Ràdio Tiana, que treballen per fer-ho realitat des de l’octubre del 2013.

DSC07819

 

Convertir aquest revolt en una sola via, més ample, costarà gairebé 270.000 euros. La Diputació finançarà aquestes obres i traspassarà la titularitat d’aquest tram a l’Ajuntament. En tot aquest procés, el cost que ha hagut d’assumir, de moment, Tiana ha estat la indemnització dels propietaris de Can Guardiola, de 250.000 euros. Aquesta és la casa que anirà, sencera, a terra per deixar pas a la nova carretera.

 

 

L’obertura del Passeig de la Vilesa

DSC04896

Aquesta és l’actuació que ja es coneix com l’obertura del Passeig de la Vilesa. El que es vol aconseguir és una via ample que comuniqui l’Avinguda Isaac Albéniz amb el Passeig de la Vilesa. Un projecte que s’ha inspirat, també, amb el que havia previst l’anterior govern de Tiana (Gent i CiU).

 

DSC04906

En un d’aquests revolts coincideixen els autobusos o camions que baixen del poble, direcció Montgat, i els cotxes que hi pugen. Això, segons la majoria de polítics que formen el ple de Tiana, suposa inseguretat per a conductors i per a vianants. És per això que el govern hauria decidit tirar endavant el projecte.

 

La resposta a l’oposició

Aquest tema ha format debat, als plens municipals, durant tot aquest mandat i anys anteriors. Els grups de l’oposició, especialment Convergència i Unió i Gent pel Progrés de Tiana, reclamaven que aquesta actuació havia de ser la prioritat del govern. Precisament, aquest són els partits polítics que van formar govern en l’anterior mandat, entre els anys 2007 i 2011. És per això que haurien estat criticant un retard de tres anys amb aquest projecte. Han assegurat, en diverses ocasions, que ja ho havien deixat tot preparat perquè es pogués fer. L’arribada de les eleccions va ser, el que segons aquests regidors, hauria impedit obrir, definitivament, el Passeig de la Vilesa.

L’alcaldessa, en l’entrevista a Ràdio Tiana, ha respòs aquestes afirmacions. Esther Pujol ha recordat que per tirar endavant aquest projecte també calia pagar la indemnització dels propietaris de Can Guardiola, aconseguir la subvenció de la Diputació i trobar-se en una millor situació econòmica.

 

Les obres del doble revolt

Està previst que a finals de setembre comencin les obres que serviran per obrir la carretera. Durant uns tres mesos s’estarà treballant a la zona. A partir de llavors, doncs, el doble revolt deixaria de ser un lloc de circulació. Aquesta intervenció, segons l’alcaldessa, no hauria d’afectar massa el trànsit. Mentre s’estigui obrint el Passeig de la Vilesa, els vehicles podran continuar accedint al poble per la doble corba.

 

Quines cases afecta?

Can Guardiola
Can Guardiola

Can Guardiola és la casa més afectada d’aquest projecte. Tot i això, els habitatges situats als números 6 i 8 del carrer de la Pau perdran una part dels seus jardins. Un d’aquests és el que té una capella al seu interior.

DSC04856

 

Consulta totes les notícies sobre el doble revolt:

-L’Ajuntament preveu l’obertura del Passeig de la Vilesa

-Esther Pujol: “Les cases del Passeig de la Vilesa ja són de titularitat municipal i ara ja sí que es pot actuar”

-L’obertura del Passeig de la Vilesa hauria de ser prioritària, segons l’oposició

-Gent critica un retard de tres anys en l’obertura del Passeig de la Vilesa

-Gent i CiU critiquen que no es prioritzi l’obertura del Passeig de la Vilesa

-Enric Nolis: “L’actuació al Passeig de la Vilesa té un caràcter electoralista”