Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

L’Ajuntament estrena El Casalet pel pont d’aquest 13 d’octubre

La regidoria d’Educació estrena pel pont d’aquest divendres 13 d’octubre el servei d’El Casalet, un espai d’activitats per a infants de 3 a 12 anys a l’Escorxador destinat a aquelles famílies que treballen els dies de pont, però que es troben que a les escoles fan festa. El Casalet també estarà disponible pel pont de la Constitució, el 7 de desembre.

L’activitat és gratuïta, però compta amb un aforament màxim de 30 persones. És per això que cal inscriure’s prèviament a través del formulari habilitat per l’Ajuntament.

El Casalet s’afegeix als serveis de canguratge gratuït que s’han reprès aquest mes de setembre, que inclou el canguratge dels dissabtes al matí, també a l’Escorxador, i el canguratge a domicili. Tots ells s’engloben dins del programa Temps per cures, promogut pel departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat a partir de la iniciativa “Corresponsables” del Ministeri d’Igualtat, que es basa en la prestació de serveis de cura puntual per a infants i joves de 0 a 16 anys amb l’objectiu de descarregar les famílies, i en especial les dones, de les càrregues de cura familiar. A Tiana, el Consell Comarcal del Maresme gestiona el servei en col·laboració amb el consistori.

El servei de canguratge dels dissabtes està ubicat al Centre Cívic l’Escorxador. El poden utilitzar infants i joves d’entre 5 i 16 anys els dissabtes en dos torns (de 9:00h a 11:15h, de 11:30h a 14:00h). Cada infant podrà gaudir d’un torn a la setmana, però en cas de necessitar ambdós torns, es pot valorar segons la situació i la demanda del servei. La petició del servei s’ha de fer amb un mínim de 3 dies laborables d’antelació a través d’un formulari.

Pel que fa al servei de canguratge a domicili, està pensat per a infants de 0 a 6 anys, l’atenció no pot ser superior a dues hores i no es pot sol·licitar més d’un servei mensual. Tot i que és un servei destinat a totes les famílies, es consideren prioritàries les peticions realitzades mitjançant l’equip dels Serveis Socials bàsics de Tiana, i posteriorment; monoparentals, les dones que pateixen situacions de violència masclista, les dones en situació d’atur de llarga durada, de més de 45 anys, migrades o famílies amb altres responsabilitats de cura acreditada. La petició del servei s’ha de fer amb un mínim de 5 dies laborables d’antelació en relació amb el dia que es vol demanar o que es vol començar.