Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

L’Ajuntament i la ràdio encara pateixen les conseqüències del llamp que els va caure

Disset dies després que un llamp caigués sobre l’edifici de l’Ajuntament de Tiana, la normalitat encara no ha pogut tornar del tot ni al consistori ni a La Local-Ràdio Tiana.

Allò que per a l’Ajuntament era més important, assegurar que l’Oficina d’Atenció al Públic estigués operativa, es va restablir de seguida al 100% i ha continuat amb normalitat. Tot i això, durant els dies 4 i 5 d’aquest mes no va ser possible que hi hagués servei de telèfon ni d’internet a l’Ajuntament. Els tècnics hi han treballat de valent des d’aleshores. Héctor Bojados és técnic municipal:

 

Fonts municipals han explicat a La Local que probablement dimarts de la setmana vinent, coincidint amb la reincorporació del cap d’Informàtica de l’Ajuntament després de les seves vacances, es farà una auditoria de punts de xarxa. Això permetrà saber quins dels punts de connexió a la xarxa del consistori funcionen, i quins no. L’objectiu és que la primera setmana de setembre, que és quan la majoria de treballadors municipals tornen a treballar, aquests problemes tècnics estiguin el més resolts possible.

Des de l’endemà mateix de la caiguda del llamp a l’Ajuntament, la feina dels tècnics per reparar els serveis de telefonia, internet i ordinadors no ha parat:

 

El llamp del 31 de juliol també va fer que el cablejat intern de les instal.lacions de la ràdio es cremés.  Les reparacions provisionals fetes aquest mateix matí han permés que, ara per ara, funcionin un ordinador i un telèfon a l’emissora municipal, que ha hagut de deixar d’emetre la programació diària prevista per aquest mes d’agost. Tanmateix, aquesta web (www.lalocal.tianat.cat) ha seguit informant diàriament des de l’endemà mateix del succés.

Tal com informàvem a La Local fa pocs dies, la reparació sencera de les instal.lacions de Ràdio Tiana serà llarga i costosa. La nit del 31 de juliol va caure un llamp a l’edifici de l’Ajuntament de Tiana, que va entrar per l’antena des de la qual es difon la programació de ràdio de La Local-Ràdio Tiana. Com que les instal.lacions de la ràdio municipal queden justament sota l’ementada antena, han patit greus desperfectes tècnics i un petit incendi. L’arxiu de so i d’imatges de La Local, però, s’ha pogut salvar.

A hores d’ara, asseguren els tècnics, és “molt difícil” que Ràdio Tiana pugui emetre amb normalitat i en directe, com és costum, per la Festa Major de Sant Cebrià, a mitjan setembre.