Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

L’Ajuntament s’adhereix al pacte nacional pel referèndum

Amb els vots a favor del PDCat, Junts, ERC i la CUP, de l’abstenció del PSC i en contra del PP, l’Ajuntament de Tiana s’ha adherit, al ple municipal d’aquest dimarts, al pacte nacional pel referèndum pel dret a decidir. Els vots a favor, doncs, han estat 8, 1 en contra i 4 abstencions.

Els signants de la moció aprovada també subscriuen el contingut del manifest del pacte, i promouran que a Tiana entitats, associacions i agents econòmics se sumin al Pacte i subscriguin el manifest.

El portaveu de Junts, Isaac Salvatiera, ha recordat que aquesta proposta d’acord no va només adreçada a les persones que estan a favor de la independència. Ha insistit també que aquest full de ruta està avalat per un mandat democràtic i popular:

 

El grup municipal del PP ha explicat el seu no. El seu portaveu, Diego Parra, ha demanat als grups signants que retirin la moció “perquè no s’ajusta a la legalitat i divideix la ciutadania”:

 

Parra ha tornat a dir que la postura del PP és “clara” en aquest sentit, i ha criticat les successives mesures “erràtiques” que el Parlament ha anat proposant en favor de la independència. Ha dit que “el ridícul que s’està fent és espantós i en això ens arrosseguen a tots els catalans”.

Olga Rué, portaveu del PDCat, ha respost a Diego Parra que seguiran endavant amb les mesures i decisions preses:

 

Àlex Rosa, portaveu de la CUP, ha dit que no retiraran, “òbviament”, aquesta moció:

 

El portaveu d’ERC, Ricard Fabra, ha dit a Diego Parra que no és cert que estiguin dividint el poble. Ha remarcat el dret a l’autodeterminació dels pobles i li ha dit al regidor del PP que el ridícul “vostès el fan més”:

 

La portaveu del PSC, Núria Blasco, ha explicat per què s’han abstingut a lavotació de la moció en favor del referèndum. Ha dit que els socialistes creuen que ni la moció ni el Pacte són clars:

 

Blasco ha demanat també la reforma urgent de la Constitució, i ha dit que el PSC està d’acord amb que l’immobilisme del Govern espanyol no fa res més que “enverinar la situació”. Cal pactar i negociar, ha dit, per cedir una mica cadascú, ja que la situació actual, pel PSC, “no condueix enlloc”.

El portaveu de Junts ha replicat que cal assumir que qui és sobirà és el Parlament de Catalunya, per poder decidir quin és el seu full de ruta. Ha dit que lamenta que prevalgui l ‘opinió de la part més unionista del PSC, i ha afegit que això deu voler dir que els socialistes estan deixant “de facto” el Pacte Local pel Dret a Decidir. L’alcaldessa, Ester Pujol, li ha contestat això:

:

 

Pel portaveu de la CUP , Àlex Rosa, “és una excusa de mal pagador” l’argument del grup municipal del PSC que diu que no se’ls va avisar de la moció via Àrea de Transició Nacional i que, per això, s’han abstingut. Tant la CUP, com Junts, com el PDCat han recordat a Pujol que ella i el PSC sí que van estar assabentats a la comissió informativa del 25 d’abril, dimarts passat, de la moció que s’anava a presentar.