Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

L’allunatge de l’estanc el van fer en menys de 5 minuts i amb un cotxe “normal”

Els lladres que el passat 5 de desembre van encastar un cotxe a l’estanc de Tiana, i s’hi van endur centenars de paquets de tabac, van actuar en molt pocs minuts, han explicat els Mossos d’Esquadra. “Van realitzar tota l’operació en menys de 5 minuts perquè es tracta de bandes molt especialitzades que actúen a molts llocs” expliquen els agents Jordi i Joan, que han parlat amb La Local.

 

Els Mossos coneixen bé aquestes bandes delinqüencials i expliquen que cadascun dels seus integrants “té una tasca molt definida, per això van tan ràpid”. Actúen cronometradament durant els minuts que saben que triga en arribar la Policia i aconsegueixen marxar amb el botí abans que aquesta aparegui. Paral.lelament, expliquen els agents Jordi i Joan, hi ha un potent mercat de compravenda de tabac robat, molt sovint fora de les nostres fronteres, que es nodreix de robatoris com el de Tiana i que ràpidament col.loca el gènere.

No va ser un “supercotxe”

L’allunatge, la tècnica escollida per aquest delicte, es va fer a Tiana amb un turisme no especiament potent: va ser un Seat León que, expliquen els agents, és un model molt utilitzat en aquest i altres robatoris.

 

El vehicle es va fer impactar per la seva part del darrere contra la façana de l’estanc, composada pel finestral de vidre i, a més, per una persiana metàl.lica. La raó és que, així, no hi ha risc que el motor del cotxe es malmeti i també perquè la marxa enrere té molta força, explica la Policia.

Malgrat el terrabastall que fa l’impacte d’un vehicle contra la façana d’una casa, i que només era la 1 de la matinada, no tots els veïns de la zona de l’estanc se’n va adonar. Qui sí que ho va fer va ser la mestressa de Ca l’Aixelà, que viu just a sobre i que a aquella hora encara era desperta:

 

El robatori per allunatge de l’estanc de Tiana, i altres de la mateixa factura en més municipis, l’investiga la Policia científica i criminal dels Mossos d’Esquadra. Aquest cas concret el porta l’Àrea d’Investigació Criminal Metropolitana Nord, regió dins la qual està Tiana.

 

Ara per ara, diuen els Mossos, la mesura més efectiva per evitar l’allunatge de vehicles és posar tanques antiencastament. Són molt semblants a les pilones cilíndriques de ferro que es posen en alguns carrers perquè els vehicles no hi aparquin, tot i que aquestes són més gruixudes i més profudament collades a terra.