Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

L’AMB obre un procés de consulta ciutadana sobre la declaració de Tiana com a àrea amb mercat d’habitatge tens

L’Àrea Metropolitana de Barcelona ha iniciat un procés de consulta i participació ciutadana per a la tramitació administrativa de la declaració d’àrea amb mercat d’habitatge tens en els 7 municipis que l’han sol·licitat. Tiana és un d’ells, juntament amb Corbera de Llobregat, Hospitalet, Molins de Rei, Cerdanyola del Vallès, La Palma de Cervelló i Sant Climent de Llobregat.

El passat mes de setembre, el Parlament va aprovar la Llei de contenció de preus del lloguer. El seu objectiu és limitar els preus dels lloguers a Catalunya i regular-los en les zones on estan especialment disparats. La llei fixa topalls al lloguer en els municipis on més dificultats hi ha per accedir a l’habitatge per oferta-demanda. Aquestes són les anomenades zones d’habitatge tens.

L’AMB és, segons aquesta Llei, competent per fer aquesta declaració en l’àmbit metropolità, per iniciativa pròpia o a sol·licitud dels municipis, i va oferir als 35 municipis que la conformen la possibilitat de fer aquesta tramitació.

La consulta, que es pot respondre a través de la pàgina web de l’AMB com a màxim fins al dilluns 5 de juliol, va dirigida als ciutadans, organitzacions i associacions representatives dels col·lectius directament afectats per aquesta problemàtica.

Aquest procés de participació ciutadana forma part de la fase d’iniciació del procediment i és previ a la redacció de les memòries i els informes preceptius que hauran d’elaborar els Ajuntaments corresponents.

Segons dades elaborades pel Sindicat de Llogaters i el Consell Comarcal, a Tiana el preu mitjà de lloguer durant l’any 2020 va ser de 1.071,70 euros, superant al de Catalunya, que va ser de 734,33 euros, i el de la mateixa comarca, de 839,34 euros.