Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

L’associació Aikido Makoto inicia les classes d’aikido per a adults

Des de fa uns anys, l’associació Aikido Makoto dóna classes d’aquesta art marcial a infants i joves cada dimecres de 4 a 5 de la tarda al Pavelló Municipal de Tiana. Ara, inicien les classes per a adults, també els dimecres, de 7 a 8 del vespre.

És per això que aquest dimecres 7 de novembre faran una jornada de portes obertes on mostraran als assistents de què tracta l’aikido mitjançant un taller de defensa personal. Així ho explica en Joaquim Suárez, president de l’associació:

 

En Joaquim explica què es farà durant la jornada de portes obertes:

 

El president de l’associació Aikido Makoto espera que aquests cursos puguin ser profitosos però, sobretot, puguin ser pragmàtics:

 

Des de l’associació es fa un treball de difusió de la cultura japonesa a través de l’aikido, però també a través de la cal·ligrafia i la literatura japoneses, entre altres aspectes relacionats amb l’àmbit cultural:

 

L’aikido és una art marcial moderna que rebutja la violència, no contempla la competició i, entre d’altres aspectes, fa servir la força de l’adversari en la seva pròpia contra. És per això que és una de les arts marcials més efectives de cara a l’autodefensa. Així doncs, també és una disciplina apte per a qualsevol persona, condició física i edat.