L’associació de veïns i veïnes de Can Gaietà ha protagonitzat aquest dijous 23 de gener una marxa lenta de vehicles en contra dels pisos dotacionals que es volen projectar al barri, tal com ja han fet en dues ocasions per Tiana, que va partir de Cals Frares i es va dirigir fins a la B20.
Aquesta tercera marxa es produeix després de la reunió que va mantenir aquest dimarts 21 de gener el representant de l’associació amb l’equip de govern, en la qual van aportar un llistat de quatre “alternatives constructives” a desenvolupar al terreny de Cals Frares, escollides en una reunió de veïnat que es va fer el 17 de gener, a través de les quals es pugui “resoldre l’atzucac en el que ens trobem actualment”.
Entre les quatre alternatives plantejades, l’equip de govern explica que s’ha compromès a estudiar especialment la de construir un únic bloc d’habitatges dotacionals amb pàrquing, que disposi de local comercial i deixar la resta de la parcel·la com a àrea verda. “L’objectiu és fer compatible el projecte d’habitatge públic per a famílies de Tiana amb les propostes del veïnat”, diuen des del consistori. Des de l’associació, però, lamenten que la seva opció principal a dia d’avui sigui construir més d’un únic bloc: “Considerem que aquesta reunió és un pas en la bona direcció, però també que tot el que sigui més d’un únic bloc d’habitatges dotacionals no és assumible pel barri”. És per això que continuaran amb les seves mobilitzacions. “La mobilització és el nostre recurs més valuós”, afegeixen. La pròxima marxa lenta serà el dijous 30 de gener a la tarda per la C31 fins a Badalona travessant Montgat.
Les altres tres alternatives plantejaven una gran àrea verda que serveixi per posar en valor l’espai que el soterrament actual de l’Espai Dioptria genera, i que permeti la renaturalització d’un barri que ja està saturat d’asfalt i formigó; construir-hi el Mercat Municipal de Tiana i deixar l’espai que quedi lliure com a àrea verda; o construir-hi un equipament que permeti allotjar-hi una cafeteria idealment amb forn de pa, que proveeixi el barri amb un lloc de socialització i comunitat i la resta de la parcel·la també deixar-la com a àrea verda.
Segons expliquen des del consistori, l’equip de govern va proposar al veïnat participar en el projecte per tal que aquest s’adapti a les necessitats de la zona i sigui respectuós amb l’entorn, així com la seva intervenció en tot el procés de definició de la proposta arquitectònica, zona verda i serveis que es desenvoluparan amb la nova promoció d’habitatges públics.
Foto portada: @cangaieta