Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

L’Ajuntament s’adhereix al Pla Comarcal de Polítiques d’Igualtat de Gènere

El ple ha aprovat l’adhesió de l’Ajuntament al II Pla Comarcal de Polítiques d’Igualtat de Gènere, que començarà a implantar-se aquest any 2017 i finalitzarà l’any 2020. El Pla es va aprovar al Consell Comarcal del Maresme el passat 18 de juliol. Amb aquesta adhesió, l’Ajuntament tindrà eines per poder treballar per la igualtat de gènere amb accions a nivell local, com per exemple campanyes de difusió, participació en protocols i accions formatives.

Àlex Rosa, portaveu de la CUP, ha advertit,  però, que cal seguir alerta davant dels feminicidis, que segueixen:

 

Cristina Comas, de Junts, creu que és un full de ruta per seguir treballant com fins ara feia la comissió d’igualtat:

 

Marta Guàrdia, d’ERC, creu que encara hi ha molta feina per fer en aquesta matèria:

 

També ha demanat públicament que el 2018 Tiana tingui un pla local d’igualtat.

Joan Cañada, del PDeCat-DC també ha lloat aquesta adhesió:

 

Cañada ha afegit que també espera que la comissió d’Igualtat municipal estigui funcionant el 2018, i ha demanat que l’any vinent es faci un acte unitari el 25 deNovembre, dia internacional contra la violència envers les dones.

Diego Parra, del PP, creu que el Pla està bé però que la reivindicació s’ha de fer cada dia i treballar des de tots els àmbits.

 

Núria Blasco, portaveu del PSC, creu que s’està fent molt feina en aquest aspecte sobre l’Ajuntament. Ha explicat que es tornarà a reactivar la comissió d’Igualtat:

 

Ester Pujol ha dit que ara mateix no pot dir si el 2018 hi haurà pla d’igualtat perquè encara no se sap des de quins àmbits s’elaborarà. Creu que abans s’han de madurar diversos aspectes a nivell de ciutadania, ha dit.

Baixada de preu al servei d’atenció domiciliària (SAD)

El ple també ha donat llum verda a la rebaixa del preu públic a abonar pel servei d’atenció domiciliària a la gent gran. Actualment, el preu públic de la tealeassitència és de 8,43 euros al mes, i amb la modificació passa a ser de 7,21 euros al mes. Actualment hi ha 104 persones usàries del servei. Tots els grups han coincidit que caldrà estar molt pendents que ningú es quedi sense gaudir del servei per no poder-lo pagar.