Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Les màquines començaran a treballar el 18 de juliol als carrers La Pau i Anselm Clavé

Les obres dels carrers La Pau i Anselm Clavé s’iniciaran el proper 18 de juliol. Així ho ha confirmat a La Local Ràdio Tiana la regidora d’urbanisme, Núria Garcia. Les màquines començaran per l’enderroc de les voreres i l’excavació de la caixa del carrer la setmana del 18 de juliol i els treballs duraran fins l’octubre. Es posarà la calçada al mateix nivell que la vorera per incentivar el pas dels vianants per sobre del de vehicles. Però els carrers no seran exclusivament peatonals.

Aquestes obres corresponen a la primera i tercera fase del projecte Retrobem-nos que es va iniciar amb la creació de la recta de Can Guardiola. L’última setmana de juny i les dues primeres de juliol s’han dedicat a fer estudis topogràfics i de replanteig i identificació dels serveis afectats, per facilitar la feina als operaris que treballaran en l’obra.

Els propers dies es posarà a disposició del veïns un telèfon d’atenció al ciutadà per resoldre qualsevol dubte o atendre queixes.

El soroll sol ser el tema més controvertit sempre que es fan obres i en aquest cas no és una excepció.

 

Un aspecte que alguns veïns han remarcat ha sigut la falta d’informació. Molts sabien que hi hauria obres a l’estiu però desconeixen quin serà el resultat final.

Un veí ens explica que està d’acord amb les reformes que s’estan fent. I demana que millori l’accessibilitat a persones amb cadira de rodes o que porten cotxets, com és el seu cas.

Altres veïnes no estan d’acord amb la idea de plantar els arbres que fins ara estaven en testos.

 

I d’altres es preocupen per com pot afectar als negocis del carrer Anselm Clavé.

 

Una de les queixes dels veïns és que durant dues setmanes hi ha hagut unes tanques que impedien accedir als aparcaments exprés del costat de la llar d’avis i a la zona blava del carrer La Pau. A tots dos llocs s’hi podrà tornar a aparcar quan acabin les obres.

 

El projecte Retrobem-nos va aprovar-se el 6 de juny de 2014. Tenia com a objectiu remodelar el centre del poble perquè es pougués gaudir a peu. Aquest projecte ha sigut polèmic des del primer moment. Una de les primeres mesures va ser eliminar el doble revolt. Per fer que la carretera fos completament recta es va haver d’enderrocar Can Guardiola, una de les torres històriques del poble. Des del moment en que es va anunciar aquesta mesura va sorgir el col·lectiu La Tiana del segle XXI que s’oposava a l’enderrocament de la finca.