Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Les obres al tram final de Matas no s’aturaran

Les obres de reurbanització del tram final del carrer Matas no s’aturaran, i seguiran dins les terminis que està previst que ho facin. Junts per Tiana ho ha demanat, amb una moció, al ple d’aquest dimarts però només la CUP hi ha votat a favor. La resta de grups ha votat en contra, és a dir, volen seguir endavant amb les obres sense aturar-les.

Junts presentava la moció perquè creu que la ciutadania no està ni ha estat informada “en cap moment” de les obres de reurbanització del carrer Matas. Per això, al ple d’aquest dimarts, demanava que s’aturessin les obres al tram final fins que no s’hagin sotmès a la informació i deliberació del Consell Assessor d’Urbanisme.

El regidor del PDeCAT-DC, Josep Maria Galceran, ha dit al ple que no és seriós ni responsable parar, ara, les obres al carrer Matas:

 

Galceran també ha dit que sí que estan d’acord amb els altres 2 punts de la moció de Junts.

El portaveu del PP, Diego Parra, ha remarcat que hi ha hagut manca d’informació d’aquest projecte, especialment amb el tema de la placeta Clavé. Tanmateix hi veu voluntat de fer-ho correctament per part de la regidoria d’Urbanisme. Tampoc està d’acord en aturar les obres perquè no ho creu responsable, ha dit:

 

El portaveu d’ERC, Ricard Fabra, ha argumentat per votar en contra de la moció de Junts que aturar les obres tindria un alt cost. ERC també ha criticat la manca d’informació i ha demanat que es mantingui l’essència de la placeta Clavé:

 

Per a la CUP sí que caldria aturar les obres perquè no se sap què hi faran, realment, creuen. El portaveu municipal, Àlex Rosa, ha tornat a acusar l’equip de govern d’amagar informació important al poble:

 

La regidora d’Urbanisme, Núria Garcia, ha dit que sí que s’ha informat correctament de tot el projecte i en concret de la reurbanització de la placeta Clavé, ha remarcat. També ha dit que tornaran a explicar el projecte “on calgui i els cops que sigui necessari”:

 

Núria Garcia també ha dit que el reglament del consell municipal d’Urbanisme no quedarà aprovat del tot fins el dia 6 d’abril. Per tant, serà a partir d’aquella data quan es podrà començar a analitzar a fons el projecte dins el nou consell, no abans. La regidora d’Urbanisme també ha subratllat que l’equip de govern fa els projectes pensant en els tianencs i tianenques.

El portaveu de Junts, Isaac Salvatierra, visiblement indignat, s’ha queixat que Núria Garcia els parla com a tècnica i no com a regidora d’Urbanisme. Ha dit que com a grup de l’oposició tenen dret a tenir la informació des del començament i no quan l’obra ja està en execució, que és el que ha passat en aquest cas, ha dit:

 

Per Junts, les obres per convertir en zona de vianants el carrer Matas “s’estan fent d’esquena al poble”. Afirmen que no s’ha explicat a la ciutadania ni “la concreció d’aquesta obra, ni tampoc el seu encaix al projecte de pacificació del trànsit al centre del poble”.

També es queixen que “a hores d’ara encara no se sap del cert a quins carrers hi haurà restriccions de trànsit, ni a quines hores” es faran aquestes. Tampoc se sap, ha dit al ple el grup municipal, “com es compensaran les places d’aparcament que es perden, fruit de la pacificació del trànsit”.

A la moció, Junts també ha demanat que se sotmeti a debat del Consell Assessor d’Urbanisme “la projecció, tramitació i execució de tots els projectes promoguts per entitats supramunicipals que tinguin l’impuls de l’Ajuntament de Tiana”. I és que les obres de reurbanització del carrer Matas les executa l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), amb un pressupost de 530.954 euros. En aquest sentit, Junts diu a la moció que “la recerca d’ajuts a les administracions supramunicipals no pot anar en detriment de la transparència i la fiscalització dels grups de l’oposició”.

Justament, l’AMB va citar d’urgència els regidors de Junts fa una setmana, informa aquest grup municipal, arran de la modificació del projecte del carrer Matas. Isaac Salvatierra es va reunir amb el director de l’Àrea de Presidència de l’AMB, Salvador Milà, i part del seu gabinet tècnic. L’AMB no tenia coneixement de la modificació que afecta el projecte a l’alçada de la plaça dels 4 banquets. Junts per Tiana els va aportar la modificació que ha fet l’Ajuntament de Tiana i que desconeixia el cap tècnic de l’obra.

A la reunió es va acordar fixar mecanismes de control perquè els grups de l’oposició puguin treballar i supervisar els projectes que depenen de l’AMB. L’AMB es va comprometre a incloure aquest requisit i Junts per Tiana ho ha traslldat al ple en forma de moció. Aquest punt s’ha aprovat per unanimitat.