Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Les pintures de Suñol a la piscina, protegides per plafons de vidre

Els frescos que Àlvar Suñol va pintar als murs de la piscina municipal de Tiana, ja estan protegits de la humitat i d’altres agents externs. Aquesta setmana, l’Ajuntament ha col.locat uns plafons de vidre de la mateixa mida que les obres, que evitaran que les pintures de Suñol es degradin.

IMG_0677

Les pintures de Suñol -artista montgatí molt vinculat a Tiana- ja fa temps que estaven al punt de mira de la Regidoria de Cultura, que ha destinat més de 4.000 euros a la seva restauració. El mateix Suñol es va encarregar personalment d’una restauració que, pinzellada a pinzellada, va començar el passat 18 de maig.

Durant aquestes quasi 4 dècades, els frescos de Suñol s’han anat degradant per la persistent acció de diversos agents externs, tal com ha explicat a La Local el pintor:

 

Àlvar Suñol tenia poc més de 40 anys quan va iniciar aquesta obra mural a Tiana, el 1978. Què recorda del Suñol d’aquella època en comparació amb el d’ara?

 

El llegat de Suñol a Tiana deixa una altra obra excepcional: les pintures, també murals, que cobreixen les parets de la sala de plens de l’Ajuntament del poble.

En diverses ocasions, des del consistori s’ha parlat de la necessitat de declarar totes dues obres bé d’interès local.