Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Les restriccions actuals contra la Covid s’allarguen fins al 24 de gener pel creixement de la incidència de la pandèmia

Les restriccions contra la Covid-19 que es van posar en marxa el passat 7 de gener i finalitzaven aquest diumenge s’ampliaran una setmana més, fins al 24 de gener. El PROCICAT ho ha confirmat aquest dijous 14 de gener, tal com ha explicat la consellera de Salut, Alba Vergés, en roda de premsa.

Així doncs, es mantindrà el confinament municipal de dilluns a diumenge, amb excepcions per poder visitar familiars vulnerables o anar a la feina, tal com es recull en aquesta infografia.

Les botigues de més de 400 m2 estaran tancades tota la setmana i dissabte i diumenge només podran obrir les essencials, com supermercats i farmàcies. A part del comerç, també es veuen afectats sectors com la cultura, la restauració, l’esport o el lleure.

El motiu d’aquesta pròrroga és el creixement de la incidència de la pandèmia. Tenint en compte que les dades dels últims dies poden variar en funció de l’actualització, el portal de la Diputació de Barcelona que mostra els casos de coronavirus per municipi indica que, a Tiana, durant la setmana del 7 al 13 de gener s’han detectat 30 casos positius.

Pel que fa a la taxa de reproducció del virus, les últimes dades a Tiana la situen en 1,06. Recordem que es considera que l’epidèmia creix si aquesta Rt és superior 1.

En aquesta línia, l’Ajuntament de Tiana va comunicar el dimecres 13 de gener la detecció d’un cas positiu de Covid-19 a la Residència i Centre de Dia Sant Cebrià. Segons s’informa des del consistori la persona ha estat traslladada a l’Hospital Municipal de Badalona i s’ha aïllat a dos residents de la primera planta i a tots els residents de la segona.

A més, s’han fet proves PCR a tots els residents i treballadors, tot i que especifiquen que cap d’ells presenta simptomatologia. De moment, fins que no s’obtinguin els resultats, les visites de familiars queden restringides.