Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Les tradicions prenen el diumenge de Festa Major

Així començava el matí a les 8 el diumenge de Festa Major. Eduard Casals i els Grallers de l’Alcalde han arrencat les tradicionals matinades a la Catequística, amb un centenar de persones que han seguit el recorregut i han fet les habituals parades a diferents punts del poble fins arribar a la Plaça de la Vila. Allà els grallers han amenitzat amb algunes peces més, com la que va composar el mateix Casals per la Iaia Nonita, una dona gran que explicava històries als nens tianencs fa més de 40 anys.

 

Poc després ha començat Lo Nostru. Una barreja de cultura catalana-tianenca, on s’han pogut veure els gegants de Tiana que han fet un parell de danses portats pel grup La Faràndula de Badalona i amenitzat pels Grallers de l’alcalde. També hi ha hagut lloc per les sardanes de la Cobla Iluro que han fet ballar grans i petits, que omplien la plaça. Finalment una altra de les novetats ha estat la presència de la colla castellera de Sant Adrià. Era la primera vegada que actuava en solitari. El seu cap de Colla, Joel Lopez, en feia una valoració molt positiva:

]

 

En acabar l’acte, i després de la prudent parada per dinar i agafar forces, ha estat el moment de la plena de Festa Major. La plena és un acte tradicional que aplega una gran multitud de gent a la Sala Albéniz. Tauletes, càmeres de fotos, sopars o pernils han estat els premis que s’han repartit. Cal destacar que un any més hi ha hagut un gran recapte: s’han recollit 450€ que aniran destinats al Banc dels Aliments.

 

En acabar, ja al vespre, les pistes de la petanca i el Camí Mig d’Alella han estat l’escenari del pícnic i els focs artificials. Aquest any l’afluència de gent que portava el sopar i seia per gaudir de l’espectacle ha estat alta. Amb la traca final, no només s’ha tancat el castell de focs: també s’ha posat punt i final a la Festa Major de Sant Cebrià d’aquest 2015.