Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Les valoracions de les municipals: el PSC no compleix les expectatives, però manté els 2 regidors i es posiciona com a segona força

Junts per Tiana ha guanyat per majoria absoluta les eleccions municipals d’aquest diumenge 28 de maig, aconseguint 8 regidors i regidores dels 13 possibles. Els 5 restants s’han repartit entre PSC (2), JuntsxCat (1), PP (1) i ERC (1). La CUP no ha obtingut representació. 

Els Socialistes de Tiana han aconseguit mantenir els 2 regidors del 2019, tot i que han baixat en nombre de vots. Han passat de 759 a 698 votants, perdent-ne 60. I és que el PP és l'única força que ha aconseguit resistir positivament la majoria absoluta de Junts per Tiana. La resta de partits, entre els quals es troba el PSC, han vist decréixer el suport dels tianencs i tianenques. Per al seu candidat, l'Albert Sales, aquests resultats són negatius perquè tenien expectatives d'arribar als 4 regidors:

 

Tot i això, Sales també valora que, com a mínim, han pogut mantenir els 2 regidors que ja tenien i no n'han perdut cap. De fet, el PSC ha passat de tercera a segona força, convertint-lo en cap de l'oposició:

 

Tot i que la majoria absoluta donarà poc marge a l'oposició, Sales assegura que continuaran treballant pel poble i buscant el consens amb la resta de forces:

 

El cap de llista acaba felicitant a Junts per Tiana pels resultats obtinguts i avisa que des de l'oposició estaran atents a les accions de govern:

 

La participació d’aquestes municipals ha sigut del 55,84%, la més baixa de tots els comicis locals celebrats a partir de 1979. L’abstenció ha sigut del 44,16%.