Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Les valoracions de les municipals: ERC pateix una “batacada monumental” tant en l’àmbit local com en el nacional

Junts per Tiana ha guanyat per majoria absoluta les eleccions municipals d’aquest diumenge 28 de maig, aconseguint 8 regidors i regidores dels 13 possibles. Els 5 restants s’han repartit entre PSC (2), JuntsxCat (1), PP (1) i ERC (1). La CUP no ha obtingut representació. 

El candidat dels republicans, Alex Van Boven, fa la valoració un cop feta l'executiva, que va tenir lloc dimecres 31 de maig. Allà van reflexionar sobre els mals resultats d'Esquerra Tiana. És el partit que més ha patit la majoria absoluta de Junts per Tiana, passant de 1.058 vots i 4 regidors i regidores a només 299 i 1 regidor. Van Boven felicita, en primer lloc, a l'agrupació d'electors pels resultats obtinguts i a la resta d'adversaris polítics per fer una campanya "neta i parlant en positiu". També lamenta que PSC, JuntsxCat i la CUP hagin perdut suport:

 

Van Boven diu que ERC ha patit una "batacada monumental" tant en l'àmbit local com el nacional:

 

A escala local, on han passat de segona a cinquena força, afirma que els toca fer autocrítica, creu que no han pogut transmetre bé el seu programa i defensa que durant la gestió d'ERC al capdavant del consistori van poder desenvolupar pràcticament el 80% del programa del 2019:

 

A banda de la mirada local, Van Boven diu que també els ha afectat la davallada dels republicans a escala nacional. L'any 2019 van ser la força més votada, amb 819.845 vots, mentre que en les municipals d'aquest diumenge han baixat a tercera posició, per darrere del PSC i JuntsxCat, amb 519.833. Aquesta pèrdua de suport creu que "ha castigat als que menys ens ho mereixem":

 

Per acabar, el cap de llista assegura que farà una oposició "honesta, però implacable":

 

La participació d’aquestes municipals ha sigut del 55,84%, la més baixa de tots els comicis locals celebrats a partir de 1979. L’abstenció ha sigut del 44,16%.