Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

L’espectacle “Sardana, té nom de dona” triomfa en el seu 15è any

Més d’un centenar de persones s’han aplegat a la Sala Albèniz en el quinzè any del concert de Sardanes, organitzat per l’Agrupació Amics de la Sardana de Tiana. L’espectacle, presentat per Jordi Saura, tenia un preu de 10 € per entrada i ha començat puntual a les 19 h.

Aquest any, ja fa 15 anys des que es van començar els concerts de la dona compositora i és per això que l’acte l’ha obert una dona que hi ha estat els 15, la Montserrat Pujolar:

 

La compositora, ha explicat com Tiana ha sigut pionera per trobar noves compositores, plenes de talent:

 

A més, el presentador, Jordi Saura, ha recordat que les sardanes tracten o van dedicades a la dona, de diverses maneres:

 

Pujolar ha obert el concert dirigint a la Cobla Marinada – banda encarregada de tocar la música en directe – en una cançó que va escriure ella mateixa per la seva mare. La sardana “Amb l’esperit vibrant” ha obert així el concert:

 

La compositora Pujolar no ha sigut l’única que ha tingut l’oportunitat de dirigir a la Cobla Marinada, Jordi León també ho ha pogut fer amb “La meva filleta” i “Tot Festejant”. En la segona, L’Escola Municipal de Música i Dansa de Tiana ha interpretat una coreografia a l’escenari.

El programa de l’acte s’ha basat en dues parts, una primera de concert de la Cobla Marinada i una segona on s’han afegit diverses agrupacions: L’Escola Municipal de Música i Dansa de Tiana, la Colla Sardanista Violetes del Bosc, Cor Veus de la Virreina i la Coral Tianenca. Entre les dues parts hi ha hagut un descans de 10 minuts amb un bufet de cava gentilesa del Celler Alta Alella Mirgin.

“Sardana, té nom de dona” es troba dins de les activitats que s’han fet aquesta setmana en motiu del Dia de la Dona Treballadora.