Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

L’Espluga de Francolí fa el seu propi “Tiana Negra”

L’Espluga de Francolí s’apunta a la novel·la negra i crea el seu propi “Tiana Negra”. El municipi organitza un festival internacional de novel·la criminal en català els dies 1, 2 i 3 de maig. El certamen, batejat com a ‘El vi fa sang’, reunirà els escriptors més destacats de novel·la negra i policíaca, com Jordi de Manuel, Sebastià Bennassar, Jaume Benavente i Margarida Aritzeta, entre d’altres. Un dels principals atractius, i que justifica el nom del festival, són les presentacions de novetats editorials -més d’una dotzena previstes- dins dels cellers del municipi, amb maridatges de vins de la DO Conca de Barberà. Taules rodones, homenatges a escriptors puntals d’aquest gènere i un concurs literari completen el programa d’aquest festival, que neix amb ganes de continuïtat.

L’organització destaca que, a diferència d’altres festivals, aquest certamen, que tindrà lloc just la setmana després de Sant Jordi, girarà entorn la novel·la criminal, un concepte més genèric que inclou tant la variant de novel·la negra com policíaca. Els impulsors asseguren que aquests festivals no abunden al país, i que de fet, avui en dia només existeixen dues cites literàries, la d’Andorra i la de Tiana, el “Tiana Negra”.

Davant aquest buit, ara l’Espluga també s’ha decidit a engegar un festival internacional dedicat a la novel·la criminal en català i alhora promocionar els vins del territori. Els tres cellers del municipi -la cooperativa, Rendé Masdeu i Vidbertus- serviran d’escenari de les presentacions de llibres, amb la presència dels seus autors, i maridatges de vins locals. A la Fassina Balanyà, una antiga destil·leria d’aiguardent convertida en museu, també es faran presentacions, amb tast d’altres vins de la comarca de la Conca.

 

Informació del festival “El vi fa sang”: clica aquí