Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

L’evolució de la prevenció d’incendis des del 94

L’any 1995 la Diputació de Barcelona va crear l’Oficina Tècnica de Prevenció Municipal d’Incendis Forestals. Va ser una de les accions que es van dur a terme després dels incendis de l’any 1994. En l’actualitat, en Jaume Minguell n’és el Cap. Ell mateix explica com aquell estiu va suposar un abans i un després en la política de prevenció a Catalunya:

 

Anys abans, al 86, una altra greu onada d’incendis, que van cremar 65.811 hectàrees, havia impulsat el pla Foc Verd. Després de l’estiu del 94, es publica una llei que estableix les bases del sistema de prevenció actual:

 

Una llei que s’ha anat reforçant al llarg dels anys:

 

Una de les funcions de l’Oficina Tècnica de Prevenció Municipal d’Incendis Forestals i Desenvolupament Agrari és aplicar la Llei de prevenció d’incendis forestals a les urbanitzacions 5/2003. Actualment, Tiana té 3 plans destinats a les urbanitzacions del terme municipal:

 

Així i tot, en Jaume Minguell creu que encara queda feina per fer en matèria de prevenció:

 

Minguell destaca el paper de les Associacions de Defensa Forestals (ADF) en la tasca de prevenció i extinció:

 

Tal com explica el Cap de l’Oficina Tècnica de Prevenció Municipal d’Incendis Forestals i Desenvolupament Agrari, la feina de prevenció és cosa de tot l’any i, sobretot, de les estacions anteriors a l’estiu:

 

L’estiu és una estació centrada en la informació i la vigilància contra incendis:

 

La mateixa Diputació de Barcelona elabora cada any, en col·laboració amb els ajuntaments, el Pla d’Informació i Vigilància (PIV), que enguany està en marxa des del passat 14 de juny.

Torna a la pàgina principal