Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

L’hort social, en plena esplendor

El 16 de març del 2018, el dia de la seva presentació en societat, l’hort social de Tiana era un terreny encara sense conrear. Rodejat d’il.lusió i d’esperança, això sí. Ara, 3 mesos després, a la parcel.la destinada a aquest hort ja creixen les tomaqueres, les albergínies, els pebrots i els enciams. En poques setmanes, donaran fruit. En Jordi, un dels 4 voluntaris que el conreen, és a l’hort social des del començament del projecte:

 

En Jorge és un altre d’aquests pagesos voluntaris que té cura de l’hort social. Hi puja cada dia i s’hi sent molt a gust:

 

El projecte, gestionat per les regidories de Serveis Socials i Medi Ambient, avança a tota vela.

Ara mateix hi ha 4 persones, derivades per Serveis Socials, que tenen cura de l’hort. Cada divendres al matí compten amb l’assessorament d’una experta en hortes ecològiques. Primer va ser l’Alícia i ara és l’Aurora. La seva funció consisteix, sobretot, en dinamitzar el grup:

 

El producte resultant d’aquest hort anirà al Banc d’Aliments de Tiana, que gestiona la parròquia. Proveeix d’aliments una quarantena de famílies del poble amb pocs recursos. La majoria dels voluntaris de l’hort són usuaris d’aquesta cistella solidària. Ho explica l’Anna, tècnica de Serveis Socials:

 

Pujar a l’hort i treballar la terra envoltats de natura és una experiència que els altres dos voluntaris, en Rony i en Fernando, agraeixen molt poder fer:

 

Un dels objectius de Medi Ambient és aconseguir que als horts socials s’hi practiqui plenament l’agricultura ecològica. Per això, en aquesta horta social no usen químics, fan ús dels compostadors i estalvien aigua quan reguen.