Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

L’Hospital Municipal de Badalona fa una crida a donar-hi sang aquest dimecres

La sala d’actes de l’Hospital Municipal de Badalona acollirà aquest dimecres, 24 de gener, una jornada de donació de sang organitzada pel Banc de Sang i Teixits amb la col·laboració de Badalona Serveis Assistencials (BSA). L’activitat, oberta a totes les persones que hi vulguin col·laborar (ciutadania i professionals del centre), es durà a terme de 10h a 14h i de 16h a 20h. El Municipal és l’hospital  aon són derivats la majoria de tianencs i tianenques que necessiten un servei més especialitzat que el de l’ambulatori de Tiana.

Qui pot anar a donar sang?

De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i compleixi  aquestes condicions: ser major d’edat, pesar 50 quilos o més i, en cas de ser dona, no estar embarassada. Les persones que han passat la grip no poden donar sang fins a 15 dies després d’haver-se’n recuperat. Precisament l’epidèmia de grip ha fet baixar un 15% les donacions respecte a les mateixes dates de l’any passat, un fet que ha afectat també les donacions durant la Marató de Donació de Sang de Catalunya, que es va fer del 12 al 19 de gener.

Un sms avisarà cada donant

Com a novetat, cal destacar que les persones que participin en la campanya a l’Hospital Municipal de Badalona rebran un SMS quan la seva sang s’enviï a un hospital per tractar un pacient. Aquest servei d’informació, que es va posar en marxa coincidint amb la Marató, té com a objectiu millorar l’experiència del donant. Cal tenir en compte que, des del moment de la donació fins que la sang és transfosa, per exemple, a un accidentat, passa una mitjana de 20 dies.

Catalunya és una de les comunitats autònomes amb més donacions de sang, expliquen des del Banc de Sang. Els grups sanguinis més valorats -perquè són més escassos que la resta- pel Banc de Sang són l’O negatiu i l’AB negatiu, aquest per donants de plasma.