Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Llorenç Blasi ha escrit l’audioguia de la Sagrada Família adaptada a les persones amb diversitat visual

El tianenc Llorenç Blasi ha sigut l’encarregat d’escriure el guió de la recentment estrenada audioguia amb audiodescripció per a persones cegues i amb diversitat visual de la Sagrada Família. Així doncs, des del passat juliol, la basílica dissenyada per Antoni Gaudí compta amb un servei que la permetrà ser més accessible:

 

Blasi explica el repte que suposa descriure un monument com aquest:

 

És per això que durant el procés d’elaboració del guió ha comptat amb la col·laboració d’un grup de persones amb diferents graus de diversitat visual, amb els quals va fer una visita a la Sagrada Família:

 

El resultat és una descripció que convida a l’observació activa mitjançant el tacte, la percepció espacial a través del so o explicacions de l’efecte de la llum en el temple:

 

En Llorenç Blasi explica altres exemples:

 

Per a ell ha sigut tot un repte personal participar en aquest projecte:

 

Blasi opina que és una molt bona notícia que la Sagrada Família s’hagi adaptat a les persones amb diversitat visual i que pot servir d’exemple per a altres monuments:

 

El contingut d’aquesta audioguia està disponible en català, castellà i anglès. Es pot sol·licitar al punt de recollida habitual i els usuaris han d’anar acompanyats durant la visita.

[destacat_dreta]

Enllaços d’interès

http://www.audioguiarte.com/noticias.php?noticia=136

https://sagradafamilia.org/-/la-sagrada-familia-estrena-audioguies-per-a-persones-amb-discapacitat-visual?redirect=%2Factualitat

[/destacat_dreta]