Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

L’Observatori astronòmic de Tiana compleix 20 anys

Aquest dimecres 14 de desembre es compleixen 20 anys de la inauguració de l’Observatori astronòmic de Tiana, una fita que es va poder aconseguir gràcies a la col·laboració entre l’Ajuntament de Tiana, la Diputació de Barcelona i el Grup d’Astronomia de Tiana. L’Enric Monreal, fundador i llavors president de l’entitat, recorda com aquell 14 de desembre de 2002 l’Observatori es va quedar petit:

 

Monreal explica que va presentar diversos projectes abans que aquest es pogués fer realitat:

 

En aquell moment, estava al capdavant de l’Ajuntament l’alcalde Ferran Vallespinós:

 

Tal com explica l’Enric, el Grup d’Astronomia de Tiana va néixer molt abans que l’Observatori, però comptar amb una seu com aquesta va significar un abans i un després per als socis i sòcies. Monreal explica com tot va començar a través de l’extraescolar que impartia:

 

Al llarg d’aquests anys, l’entitat ha aconseguit aplegar a un públic bastant fidel que participa activament a les activitats i observacions que organitzen:

 

De fet, han arribat a sumar uns 100 socis de dins i fora de Tiana. Monreal recorda com van posar Tiana al mapa amb celebracions com els Star Parties:

 

Per commemorar aquestes dues dècades de vida de l’Observatori, des del Grup d’Astronomia han preparat una jornada de portes obertes que tindrà lloc el dissabte 17 de desembre:

 

Ara com ara, l’entitat està presidida pel Ramón Bosque, a qui Monreal agraeix la seva tasca:

 

El Grup d’Astronomia de Tiana és una entitat oberta a totes aquelles persones que estiguin interessades per aquesta ciència. Han publicat articles en diferents revistes especialitzades, tant nacionals com internacionals, i fins i tot un llibre, “Del llapis al xip: vint anys de divulgació i recerca del Grup d’Astronomia de Tiana (1986-2006): resultats, mètodes i tècniques d’observació planetària”.