Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

L’okupació d’una casa encén el veïnat de La Virreina

Han reaccionat ràpid i en bloc: veïns i veïnes de La Virreina, juntament amb habitants d’altres zones de Tiana, s’han concentrat aquest dilluns davant d’una casa que havia estat okupada la matinada del dia abans en aquell barri. Eren les 7 de la tarda del 23 d’abril, i encara no feia 48 hores que 3 persones havien canviat els panys de l’habitatge, al carrer Ciutat Comtal, 11 de La Virreina, i s’hi havien instal.lat dins.

La Cristina, una de les persones que viu a la casa, explica com van anar els fets:

 

El succés va indignar part del veïnat de La Virreina. Per això, el mateix diumenge per la tarda, una trentena de persones es va concentrar davant la casa okupada. Volien donar suport a la Cristina i la seva família, persones molt conegudes a La Virreina.

Malgrat tot, els Mossos van informar els propietaris de l’habitage que la llei protegeix, ara per ara, els seus nous ocupants. Ho explica la Cristina:

 

La Cristina va fer, aleshores, una crida per convocar novament la gent a les 7 de la tarda de dilluns. A la convocatòria hi ha assitit força gent, tant de Tiana com de Montgat. El fet que els veïns afectats siguin coneguts al barri, i que moltes persones també visquin en cases aïllades, ha despertat la solidaritat veïnal. Alguns dels assistents a la concentració explicaven a La Local els seus motius per anar-hi:

 

Els propietaris de l’habitatge okupat estan molt agraïts per la solidaritat rebuda de veïns i veïnes:

 

Aquest dimarts no hi ha hagut moviment a la casa: la Cristina i la seva família -sempre des del carrer- conserven l’esperança de poder-hi, doncs, tornar aviat i no haver d’entrar en judicis per recuperar una casa que, tal com diuen les escriptures, els pertany.