Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

L’últim Diumenge de Rams sense orgue

El Diumenge de Rams és l’inici, en l’àmbit religiós, de la Setmana Santa. Unes 200 persones s’han congregat a l’església de Tiana perquè el Mossèn Ramón beneís les seves palmes i palmons. Aquest diumenge de rams ha estat especial: és, previsiblement, l’últim que es celebra abans de tenir el nou orgue instal·lat. Reemplaçarà el teclat elèctric que s’utilitza actualment. El Diumenge de Rams és un dia en que gent que no ve a l’església normalment s’hi acosta, com una ocasió especial. El mossèn Ramon ens explica que és molt emocionant per ell veure tanta gent en una celebració religiosa.

 

Però el sentiment religiós ho és tot? Alguns no venen per devoció catòlica, perquè encara són petits o perquè no hi creuen, però acompanyen a aquells que sí. En Pep i la seva família acompanyen a la seva àvia, per exemple.

 

Per altres, com la Gemma és una tradició: conèixen la història i venen a aquestes celebracions des de fa molts anys.

 

Una de les figures més importants del dia de Rams és el padrí o padrina, que és qui dona la Palma al fillol o fillola. És una tradició que a dia d’avui encara es conserva: la Manoli, com cada any, li ha portat la Palma a la seva fillola, l’Andrea.

 

Festes com el Diumenge de Rams tornen un bon grapat de gent del poble a tradicions mil·lenàries.