Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Marc Martínez: “La gràcia del Marc Ramos és que és molt proper a mi”

El Marc Martínez s’ha enfrontat a tot tipus de públic. Ha treballat per teatre, cine i també per sèries espanyoles i catalanes. Però el proper 21 de gener, s’haurà de pujar a un nou escenari: el del Tiana Negra.

L’actor assegura que és normal que l’hagin convidat a un festival d’aquest tipus ja que Nit i dia va ser una de les “sèries revelació” del 2016 i, a més, el seu personatge era el “més negre” de tots.

A més, considera que és important que es donin aquestes interaccions entre diferents disciplines artístiques. Segons ell, “la gent de la cultura ha d’estar en contacte i compartir les seves inquietuds”, ja que sinó ningú ho farà per ells. Basant-se en la seva experiència, destaca que aquests festivals serveixen com un lloc de trobada per mostrar el treball fet, “però també per compartir les ganes de continuar, de tirar endavant i de canviar”.

 

Quan parla de Nit i dia ho fa amb orgull. Assegura que és una sèrie amb la qual va gaudir molt, “també com espectador”. De fet, ell va conèixer aquesta producció fa uns sis anys, molt abans que es comencés a gravar, perquè és amic d’un dels creadors: el Lluís Arcarazo.

Va ser ell qui li va dir que estava escrivint una “sèrie molt bèstia, molt forta” i que estava desenvolupant el personatge de Marc Ramos pensant en ell, tot i que igualment es va haver de guanyar el paper amb un càsting.

Un cop formava part del repartiment, el Marc Martínez destaca que la sèrie li va impactar amb la “primera lectura dels guions” i, després, li va enganxar durant tota la seva emissió.

 

L’actor assegura que el personatge de Marc Ramos, més enllà de ser un psicòpata, no està tan allunyat de qualsevol altra persona. De fet, d’acord amb les seves paraules, “la gràcia” és que l’ha volgut fer “proper a tots els Marcs”. Per tant, per posar-se dins la seva pell, només ha portat a l’extrem alguns dels desitjos i instints més bàsics de l’ésser humà.

 

De fet, ell diu que, en aquest sentit, el Marc Ramos no ha estat el personatge que més s’ha hagut de treballar a la seva carrera, ja que li ha hagut de dedicar moltes més hores a altres personatges que s’allunyaven molt més d’ell.

 

Martínez considera que aquest treball d’adaptació li ha ajudat a ser un actor “camaleònic”, el tipus d’actor que més li agrada. Segons ell, el fet que a la seva joventut no tingués una “personalitat forta” li ha ajudat a assolir aquest objectiu.

D’altra banda, Marc Martínez creu que la gran virtut de Nit i dia ha estat la tria del càsting. Saber anar més enllà dels actors que “estan de moda”. D’acord amb ell, aquesta tria, juntament amb altres elements, ha aconseguit una sèrie a nivell de les americanes.

 

Després de Nit i dia, l’actor està centrat en altres projectes professionals. Com a intèrpret, està de gira amb Mal Martínez, humor i hòsties, “un monòleg que combina la comèdia i el clown amb la vida, el drama i la tragèdia”. D’altra banda, també està dirigint l’obra Conillet,  protagonitzada per Clara Segura. A més, Marc Martínez assegura que està desenvolupant ara mateix altres projectes com actor però destaca que “encara no pot desvetllar res”.