Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Marc Orriols: “No podem acceptar les desigualtats de gènere”

“No ens podem conformar i acceptar les desigualtats de gènere, perquè encara n’hi ha al món actual”, ha explicat el guanyador del Primer Premi del Concurs per la Promoció d’unes relacions en igualtat. L’alumne de segon d’ESO, Marc Orriols, ha fet el seu reclam amb el vídeo “Junts per la igualtat de gènere”. En tan sols un minut, el jove repassa la història i l’actualitat de la desigualtat entre sexes.

Marc Orriols després de saber que havia guanyat
Marc Orriols després de saber que havia guanyat

A banda dels professors de l’Institut, els premis els han entregat entre el regidor d’Educació i Igualtat, Jordi Gost, i l’alcaldessa de Tiana, Esther Pujol. “Els alumnes de l’Institut es troben en una edat on els nens i les nenes comencen a diferenciar-se, amb iniciatives com aquesta podem combatre la desigualtat de gènere”, ha explicat Gost.

 

Acte d'entrega de premis
Acte d’entrega de premis

Les noves tecnologies amb la desigualtat de gènere

Molts dels participants, amb els seus treballs, han criticat actituds masclistes de l’actualitat, vídeos on hi ha tingut especial protagonisme les noves tecnologies. El control de les converses i dels missatges de ‘whats app’ ha estat un dels temes que han destacat. Fins i tot, l’alcaldessa ha reivindicat: “Quan un noi demana el mòbil de la seva companya per veure què fa i què li envien pot esdevenir un problema”.

Alumnat de l'Institut de Tiana
Alumnat de l’Institut de Tiana

Aquesta és la segona edició del Concurs per la Promoció d’unes relacions en igualtat, una activitat que organitza l’Ajuntament de Tiana amb l’Institut. L’any 2012, els estudiants van fer relats escrits mentre que aquest any s’ha apostat pel format del vídeo.