Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Mario Tarragó dissenya la imatge de la campanya de Nadal a Tiana

L’alcalde de Tiana, Isaac Salvatierra; la regidora de Poble Viu, Cristina Comas; i l’artista tianenc Mario Tarragó, encarregat del disseny de tots els elements identificatius d’aquestes festes, han presentat aquest dimecres 23 de novembre a la Sala de Plens com serà la campanya de Nadal d’enguany.

L’alcalde ha explicat que s’ha preparat un programa pensat per a viure els dies de festes en companyia de família i amics i gaudir del poble:

 

Com sempre, la tradicional encensa de l’arbre a la plaça de la Vila tornarà a obrir les festes a Tiana. Serà el divendres 2 de desembre a dos quarts de set de la tarda, tot i que des d’una hora abans es podrà gaudir d’un berenar popular amb xocolata desfeta.

L’encesa, que estarà conduïda i amenitzada per De Mortimers, comptarà amb la participació de les escoles Lola Anglada i Tiziana. La banda tianenca adaptarà algunes de les nadales populars de Pau Riba:

 

A més, s’aprofitarà aquest tret de sortida per estrenar la nova imatge de Nadal elaborada per Tarragó, que incorpora diferents personatges, alguns inventats, d’altres de molt reconeixibles, i un recull de les masies de Tiana. L’artista ha dit que s’ha inspirat en la il·lustració de principis de segle; adaptant-la i modernitzant-la:

 

El disseny de Tarragó també estarà present en el calendari d’advent, que enguany incorpora 10 il·lustracions de dones tianenques i diverses masies de Tiana:

 

L’alcalde ha destacat com les regidories d’Igualtat i Comerç han treballat conjuntament per donar aquest tret singular al tradicional calendari:

 

Les 10 dones tianenques  són: Caterina Mieras, Lola Anglada, Primitiva Reverter, Núria Fàbregas, Consol Rosés, Quer Doñate, Victòria Riba, Teresa París, Carme Donada i Yehosebà Gel. El calendari es podrà recollir gratuïtament a l’Ajuntament el dijous 1 de desembre.

La novetat més destacada, però, és la nova benvinguda als Reis d’Orient. Per primer cop ses majestats instal·len una part del seu equip durant totes les festes de Nadal. Can Riera acollirà l’estafeta de correus on es podrà portar la carta els dies 27, 28, 29 i 30 de desembre i 2 i 3 de gener. L’estafeta obrirà matí i tarda. Ho explica la regidora de Poble Viu, Cristina Comas:

 

El que no canvia és la data de la Cavalcada de Reis, el 5 de gener, que enguany comptarà amb un seguici d’artistes locals i entitats i l’estrena de l’estrella guia i noves comparses, tal com explica Salvatierra:

 

La regidora Cristina Comas explica com s’ha fet una feina de recuperació i reciclatge de materials, com per exemple la restauració de les carrosses originals fetes fa 30 anys:

 

També han explicat que la Cavalcada seguirà criteris de sostenibilitat, utilitzant els vehicles de motor indispensables, fent que els 350 quilos de caramels que llançaran siguin tous per amortir l’impacte sobre el públic i creant un embolcall biodegradable que lluirà el dibuix creat pel dissenyador tianenc Pau Benito amb motiu del Dia Mundial de la Infància i l’Adolescència.

Per participar com a voluntari en la Cavalcada, les persones que tinguin més de 18 anys i les entitats del poble poden enviar un correu a tiana.cultura@tiana.cat explicant què saben fer i com els agradaria ajudar al seguici reial.

A més, l’Ajuntament ha obert aquest mateix dimecres un període d’inscripcions que s’allargarà fins al 9 de desembre per tots els infants de 12 i 13 anys que vulguin formar part d’una de les carrosses. Entre totes les sol·licituds es farà un sorteig  el dimarts 13 de desembre per adjudicar els llocs a la carrossa. Els que no surtin al sorteig, formaran part d’una llista d’espera per si hi hagués baixes.

Els Reis arribaran des de la Conreria per Edith Llaurador i passaran per Bisbe Català, Avinguda Isaac Albéniz, Passeig de la Vilesa, Onze de Setembre, Bòbila Jordana, Carrer Matas, Marquès de Monistrol i Plaça de la Vila.

Per agilitzar la trobada entre els Reis d’Orient i els nens i nenes hi haurà quatre cues diferents: una per a cada rei i una per a nadons entre els 0 i els 3 anys que seran els primers que pujaran a saludar ses Majestats.