Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Marta Guàrdia: “A l’equip de govern li falla la comunicació i crec que és per dominar-ho tot”

La portaveu del grup municipal d’ERC, Marta Guàrdia, creu que a l’equip de govern municipal li falla molt la comunicació, tant cap als altres grups municipals com cap a la resta de vilatans i vilatanes. Guàrdia, que creu que “ho haurien de rectificar”, assegura que  això ja succeïa quan el seu partit formava part de l’equip de govern -fins el setembre de l’any passat. Té molt clar per què passa:

 

Aquesta és la quarta d’un seguit d’entrevistes amb els portaveus municipals. Tots 6 fan balanç del darrer mig any al poble -uns mesos intensos, plens d’esdeveniments cabdals- i expliquen les seves propostes pel 2018.

Marta Guàrdia subratlla que el trencament del pacte de govern entre PSC i ERC -el setembre- es va fer “sobretot per l’incompliment del pacte per part l’alcaldessa, no del PSC”.  Ara, malgrat tot, des del nou lloc a l’oposició la portaveu republicana remarca diverses vegades que no volen fer una oposició “agressiva”.

Sobre la moció de censura contra Ester Pujol que finalment no s’ha fet, Guàrdia és molt clara: ERC, assegura, en cap cas es van plantejar governar. “L’assemblea ho va decidir així des del primer moment” matisa la portaveu municipal. Sobre les crítiques rebudes per part de grups com el PDeCat-DC o Junts per no haver estat en primera línia de negociació, Marta Guàrdia afirma que “no els vam deixar mai de banda”:

 

La portaveu d’ERC assegura, malgrat tot, que mai va perdre l’esperança que, finalment, es fes la moció a Tiana.

Com s’està, a l’oposició?

Fa pocs mesos que ERC és, doncs, a l’oposició. Però ja hi ha coses que, assegura Marta Guàrdia, no els quadren i que creuen que no haurien d’estar passant, per exemple això:

 

Esquerra està “preocupada” pel pressupost municipal prorrogat. I no pas per la pròrroga en si sinó perquè, ara per ara, asseguren, “no veiem que hi hagi cap diàleg per desencallar-lo”:

 

Un estiu al telèfon

L’agonia del pacte de govern PSC-ERC va començar abans de l’estiu i es va allargar durant juny, juliol i agost: setmanes en què ERC no parava de rebre pressions per trencar l’aliança a l’Ajuntament, a mesura que Ester Pujol anava opinant sobre el procés i anava explicant què faria i què no. ERC, en paraules de Marta Guàrdia, “es va passar l’estiu al telèfon”, mirant fins a l’últim moment de quina manera es podia preservar el pacte al poble:

 

Són diversos els temes municipals que preocupen ERC entre ara i el final del mandat: la seguretat al poble, que les obres del Cau comencin aquest any, que el projecte del nou local per aquesta entitat es presenti oficialment al poble i que l’ampliació de l’actual isntitut (de Secundària a tenir-hi, a més, Batxillerat) no es faci en barracons.

Podeu escoltar l’entrevista sencera en aquesta mateixa notícia.