Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Marta Martorell: “Hem treballat amb la mà estesa a l’oposició”

La proposta pels pressupostos del 2020 que ha presentat l’equip de govern al ple de desembre no ha aconseguit el suport de l’oposició. Els 7 vots en contra de Junts per Tiana i el PSC es van imposar als 6 a favor d’ERC i Junts per Catalunya.

Ara, davant d’aquesta situació, s’haurà de començar l’any amb pressupostos prorrogats. Ho explica l’alcaldessa, Marta Martorell:

 

Això què implica?

 

Tot i això, l’alcaldessa explica que amb totes les propostes que l’oposició va posar sobre la taula, miraran de millorar el pressupost pel 2020 i tornar-lo a pujar al ple:

 

Una de les crítiques de l’oposició, en aquest cas de Junts per Tiana, era que els pressupostos eren continuistes. Ella no ho veu així:

 

També creu que, en contra del que va dir l’agrupació d’electors, sí que havien apostat per fer polítiques socials:

 

Davant del recel del grup socialista de donar suport als pressupostos perquè se sustentaven més sobre impostos volàtils que no pas estructurals, l’alcaldessa diu que el seu objectiu és que això cada vegada vagi a menys:

 

Una de les pors del PSC era que es pugés l’IBI. Martorell diu que no ho faran:

 

L’alcaldessa explica que porten treballant amb els pressupostos del 2020 des del setembre, un cop van aprovar els del 2019. Aleshores, l’oposició li va demanar que de cara als del 2020 els pressupostos fossin més transparents i per programes, que es presentessin abans de finals d’any i que es fes una audiència pública per presentar-lo a la ciutadania:

 

Unes demanes que creu que ha complert. Per exemple, amb relació a l’acusació de Junts per Tiana sobre que, en contra del que l’equip de govern havia promès, no s’havia fet cap procés participatiu, Martorell afirma que el que es va decidir era l’audiència pública, ja que no donava temps a fer un procés participatiu en condicions:

 

És per això que l’alcaldessa demana que siguin més curosos amb el llenguatge:

 

Després d’uns mesos de treball, l’equip de govern va presentar els pressupostos a l’oposició durant una trobada el 7 de novembre:

 

L’alcaldessa de Tiana diu que han volgut treballar aquests pressupostos amb la mà estesa a l’oposició:

 

Tal com va expressar durant el ple, Martorell hagués volgut que les propostes que van explicar durant el ple li haguessin fet arribar abans:

 

El projecte destacat d’aquests pressupostos era el de l’ampliació de l’Institut Tiana per encabir-hi el batxillerat. Martorell afirma que han estat treballant en això des del primer dia de govern:

 

Així doncs, ara l’objectiu és aconseguir aprovar els pressupostos del 2020. A més, de cara a l’any que ve, començaran a fer el procés participatiu pels del 2021.