Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Matar a quatre mans

En Jordi de Manuel, professor de ciències a Secundària i escriptor, vindrà al Tiana Negra a presentar el seu últim llibre, que barreja dos dels seus mons: la ciència i el gènere negre. Escrita a quatre mans amb el químic i periodista Xavier Duran, “Els crims de la taula periòdica” serà una de les novel·les protagonistes de l’acte “Matar a quatre mans”, que tindrà lloc el dissabte 18 de gener a la una del migdia:

 

Ambdós estaran acompanyats d’Oriol Molas i Ferran Grau, que parlaran de les seves dues novel·les, també escrites a quatre mans, sobre el detectiu Cazeneuve. En Jordi de Manuel explica quin va ser l’origen de la seva unió amb en Xavier Duran:

 

No és la primera vegada que escriu una novel·la juntament amb una altra persona. Ja ho va fer, per exemple, durant els seus inicis com a escriptor:

 

“Els crims de la taula periòdica” comença amb quatre adolescents, la Jana, en Nico, la Cora i en Malik, que troben mort inesperadament en Paco, un sensesostre amb qui conversen sovint, al parc del costat de l’institut:

 

Com a professor de secundària, de Manuel conviu amb adolescents, fet que l’ajuda a escriure sobre ells:

 

Alguns d’ells descobreixen la seva faceta com a escriptor i fins i tot han llegit algunes de les seves novel·les:

 

“Els crims de la taula periòdica” és una novel·la que poden gaudir tant adults com adolescents, tal com diu el mateix autor:

 

La majoria de les seves novel·les són negres o de ciència-ficció, dos dels seus gèneres preferits. Per a ell, quin atractiu tenen?

 

De fet, és l’autor d’una sèrie de novel·les negres protagonitzades per l’inspector Marc Sergiot:

 

Sergiot l’ha acompanyat durant 8 novel·les i 1 relat breu. Quina relació s’estableix amb un personatge habitual com aquest?

 

Jordi de Manuel ja és un conegut del festival de la novel·la negra en català i encara amb molta il·lusió la nova etapa amb l’Anna Maria Villalonga al capdavant:

 

Tiana Negra es celebrarà els dies 17 i 18 de gener a la Sala Albéniz.