Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Menys multes per alcoholèmia durant la nit de Cap d’Any

La nit de Cap d’Any ha acabat amb un 2,4% de positius per alcoholèmia entre els conductors, la meitat que un cap de setmana normal. De les 1.330 proves en 48 punts controlats, només 32 han donat positiu. Així ho ha explicat el conseller d’Interior, Ramon Espadaler, en una compareixença aquest dimecres al matí per fer balanç de la revetlla. El conseller ha agraït el civisme de la població i l’esforç dels cossos operatius i ha destacat que no s’hagi produït cap accident de trànsit mortal ni greu. A més, els incidents que hi ha hagut en les celebracions tampoc han estat de gravetat.

La nit ha estat tranquil·la, tant pel que fa al trànsit com a incidents en festes i revetlles. A les carreteres, a més dels controls d’alcoholèmia, s’han fet cinc proves de drogues, quatre de les quals han donat positiu.

Pel que fa a l’ordre públic, s’han detingut 41 persones durant la nit i matinada, menys que en una nit normal, però només 10 tenien relació directe per incidents relacionats amb celebracions de Cap d’Any.

En total, des de les dues de la tarda d’aquest dimarts 31 de desembre fins a les dues de la tarda d’aquest dimecres 1 de gener s’han desplegat un total de 4.102 mossos.

Espadaler també ha volgut destacar que no s’hagi detectat cap festa organitzada il·legalment. Segons ell, l’efecte de la tragèdia del Madrid Arena ha fet que “la gent i els ajuntaments hagin entès el missatge”, i totes les celebracions s’han fet amb els permisos corresponents.