Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Més d’un miler de persones recorden a les víctimes de Germanwings a la Sagrada Família

El cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, ha oficiat aquest dilluns el funeral d’Estat celebrat a la basílica de la Sagrada Família en memòria a les víctimes de l’accident aeri de Germanwings. Un acte que ha comptat amb l’assistència de més d’un miler de persones entre familiars i autoritats.

La cerimònia ha estat bàsicament catòlica, tot i que també ha comptat amb intervencions d’alguns representants de la comunitat evangèlica, jueva i musulmana. A més, ha tingut un format plurilingüe ja que hi ha hagut fragments en castellà, català, francès, alemany, anglès, italià i grec. Una mostra de consideració també pel mig centenar de famílies originàries d’Alemanya que hi han assistit, moltes de les quals estaven vinculades amb els alumnes que feien un intercanvi a l’institut de Llinars del Vallès.

L’acte ha estat presidit pels reis d’Espanya, juntament amb el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i el de la Generalitat, Artur Mas. Aquests, juntament amb moltes altres figures polítiques, han estat els encarregats de saludar a les famílies un cop acabada la cerimònia.

Representació tianenca

Entre tots els assistents cal destacar a dues veïnes del poble. D’una banda, l’alcaldessa de Tiana, Esther Pujol, i, de l’altra, la nora del passatger tianenc que viatjava en el vol de Germanwings el dia de l’accident. Pujol considera que el acte es va quedar en una cosa “massa institucional” perquè al final la presència de polítics gairebé va superar el nombre de familiars.

 

La líder socialista ha assegurat que aquesta és una mostra més del suport que estan donant des de l’Ajuntament a la família tianenca afectada i que el seu paper “continuarà més enllà de l’acte d’aquest dilluns”.