Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Més gent que mai al curset de comptar i ballar sardanes

Ballar sardanes ho sap fer força gent. Comptar-les, però, cada cop en queda menys que sàpiga fer-ho. El curset de comptar i ballar sardanes, que es fa cada divendres de maig i els dos primers de juny al Coro de Tiana, mira de canviar això. L’objectiu de l’Agrupació Amics de la Sardana és que torni a haver gent jove que sàpiga comptar. Però per què és tan important comptar, quan es balla una sardana? L’Enric Esteve és qui ensenya a comptar al curset:

 

Cada sardana té diversos tiratges de curts i de llargs. Fins que el músic Pep Ventura va refer i modernitzar el segle XIX aquesta dansa, les sardanes tenien sempre un mínim de 10 tiratges de curts i de llargs. Ara quasi sempre són més curtes i no cansen tant. Tot i això, tant l’Enric com la Dolors Solà, que és qui ensenya a ballar  sardanes al curset, lamenten que als aplecs i ballades cada cop hi hagi menys gent que en balla. Els preocupa, també, que la mitjana d’edat de qui balla la sardana sigui de 55 anys en amunt. Per això, que al curset del Coro hi estigui anant gent força jove i, fins i tot, alguns infants, els sembla esperançador. Dolors Solà:

 

El curset de comptar i ballar sardanes es fa cada any, de vegades dos cops. Aquesta tardor hi haurà una altra edició del curs. I és que per la Dolors és una dansa amb moltes qualitats:

 

Tothom qui ha participat al curset podrà posar en pràctica el que hi han après, a la ballada que es farà al Camp de Futbol Vell diumenge 14 de juny, durant la Festa Major Petita de Tiana.