Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Mesos de calor i d’obres

Aprofitant els mesos de l’any amb menys trànsit al poble començaran obres a diversos punts del poble. A finals de setembre, però, és quan es concentraran els treballs de més envergadura, tal i com informen des de l’Ajuntament.

 

L’obertura del Passeig de la Vilesa: una de les més destacades

Una de les obres més destacades és l’obertura del Passeig de la Vilesa. Fins el proper dia 10 de setembre hi ha temps perquè diferents empreses s’ofereixin per dur-les a terme. Segons el govern, a finals d’aquest mes ja podrien iniciar-se amb l’enderroc de la finca de Can Guardiola i la part de dos jardins del carrer de la Pau.

Per Can Guardiola passarà el nou tram de carretera
Per Can Guardiola passarà el nou tram de carretera

 

Les obres del ‘Tiana ets tu’

Mentre algunes millores a l’extraradi de Tiana ja estan enllestides, com les obres del carrer dels Vessants o la reforma de l’illa interior de la Bòbila Jornada, hi ha altres espais en el punt de mira. A finals de setembre haurien de començar les feines a la urbanització de la Virreina, davant el seu local social. En aquest cas, es treballarà sobretot per l’enjardinament de la zona.

Totes aquestes últimes obres formen part del projecte ‘Tiana ets tu’. És un pla que des de l’Ajuntament han anomenat ‘Programa de barris’. Des del govern municipal afirmen que zones com aquesta, la Bòbila Jordana, Can Gosch o els Vessants haurien rebut menys inversions que el centre de la localitat. El primer treball d’aquest pla es va acabar durant l’estiu del 2013, amb la millora del revolt del carrer Escalfapé.

 

El carrer Sant Cebrià

A l’agost també hi haurà moviment a la part alta del carrer Sant Cebrià. Unes feines relacionades amb el projecte de pacificació del centre de Tiana, el “Retrobem-nos”. Es vol ampliar aquesta part de la via perquè els vehicles puguin circular en doble direcció. Així, els conductors i els cotxes que surtin de l’aparcament del costat de l’església tindran accés directe al carrer del Carme o al Camí Mig d’Alella, sense haver de passar pel centre del poble.

Part alta del carrer Sant Cebrià
Part alta del carrer Sant Cebrià

Aquestes obres, tot i que estava previst que costessin més de 80.000 euros, finalment tindran un cost d’uns 62.000. Uns diners que estan subvencionats per la Diputació de Barcelona.

DSC04870

En aquest espai destaca la casa coneguda com de la “Delfina”, que en aquests moments és de propietat municipal. Després d’ampliar el tram del carrer, arribaran l’enjardinament i les millores al voltant d’aquesta finca, així com de la seva façana i teulada. Unes obres que també estan en tràmit de contractació.

 

Esther Pujol: “Les obres es fan per millorar la qualitat de vida dels veïns”

L’alcaldessa de Tiana ha explicat que gràcies a l’”estat econòmic de l’Ajuntament” i a les “subvencions extraordinàries” de la Diputació es podrà dur a terme obres més específiques. Esther Pujol afirma estar treballant per fer millores al carrer Sant Jaume, al carrer Pau Giralt, Jaume Amat, Roderic Robert o per soterrar algun contenidor del centre, entre d’altres. Unes millores que, segons l’alcaldessa, “faciliten el dia a dia dels tianencs” i que “no deixen de ser importants”.

 

Entre aquests treballs també està previst que es pinti el cementiri municipal. Un equipament que, segons Esther Pujol, “fa més de 10 anys que no té cap tipus de millora en marxa”.

El cementiri
El cementiri

Durant aquests mesos, en els quals hi ha previstes diverses obres, el govern afirma que treballaran perquè es molesti el menys possible als ciutadans. En el cas de l’obertura del Passeig de la Vilesa, l’alcaldessa ha recordat que, mentre s’estigui fent el nou tram de carretera, es podrà continuar circulant pel doble revolt.