Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Aquest octubre Tiana sabrà si és Ciutat Amiga de la Infància

Com viuen, els infants de Tiana al poble? Què és el que més els agrada i què el que menys del municipi? Per què? Aquestes són algunes de les preguntes que han fet, aquest dimarts, dos representants d’UNICEF a nens i nenes del consell d’infants i el d’adolescents del poble. És la recta final abans de saber, d’aquí a poques setmanes, si Tiana rep el segell CAI (Ciutat Amiga de la Infància)

La Clàudia i en Martí, dos estudiants d’ESO de Tiana, membres del consell, ens expliquen les seves impressions després de l’entrevista dels infants amb UNICEF:

 

Els representants de l’organisme internacional han estat durant tot un dia al poble per conèixer de primera mà si Tiana reuneix o no els requisits per rebre el segell. Aquesta visita és l’últim esglaó d’un procés que es remunta als mesos abans de l’estiu:  l’Ajuntament va presentar a UNICEF, aleshores, un pla estratègic que explicava quines accions es fan i es faran a Tiana en matèria de drets dels infants. Posteriorment,  es va presentar una memòria d’allò que ja s’ha realitzat. Marta Guàrdia, regidora de Serveis Socials, valora positivament la feina que UNICEF ha pogut conèixer de primera mà durant la seva visita a Tiana:

 

Tant la Clàudia com en Martí són optimistes: creuen que UNICEF atorgarà a Tiana el Segell de Ciutat Amiga de la Infància (CAI):

 

Ara ja queda poc per conèixer el veredicte: UNICEF el farà públic a mitjan octubre. Hi ha una vuitantena de municipis de tot l’Estat Espanyol que aspira a rebre el segell CAI, que s’atorga  als municipis que l’organisme considera adient, de manera que no hi ha un sol guanyador.