Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Moció reprovatòria contra el PSC de Tiana de 3 dels 4 grups de l’oposició

Els grups municipals del PDCat-DC, Junts per Tiana i la CUP han registrat aquest dimarts una moció de reprovació al PSC. La volen debatre al proper ple municipal, dimarts vinent. La moció fa referència a la sanció que l’Agencia Española de Protección de Datos (AEPT) acaba de posar al PSC de Tiana per haver enviat propaganda electoral, el 2015, a adreces electròniques de persones del poble que no els les havien facilitat.

Si el regidor del PP, Diego Parra, també hi vota a favor, la moció prosperarà ja que s’assolirà la majoria absoluta: 7 regidors que hi votaran a favor (3 del PDCat, 2 de Junts, i del PP i la CUP). També podria prosperar si els dos regidors d’ERC, ara a l’equip de govern amb els socialistes, s’hi abstenen.

Els 3 grups de l’oposició consideren aquell succés una vulneració “flagrant” de la Llei de Protecció de Dades. A més, remarca la moció,  “tot i ser una infracció greu, que estableix multes entre 40.000 i 300.000 euros, l’AEPD imposa una multa de 1.500 euros (al PSC de Tiana) perquè només hi ha un denunciant.

El text de la moció proposa “refermar el compromís de l’Ajuntament de Tiana, els seus càrrecs electes i grups amb representació al consistori, amb el bon govern, l’ètica i la integritat institucional, amb respecte absolut a allò que la legislació vigent estableix sobre el tractament de dades personals i la seva cessió a tercers, i en contra de l’abús de poder”.

També demana “reprovar públicament el PSC de Tiana per les pràctiques il·legals sancionades per l’Agència Espanyola de Protecció de Dades per difondre propaganda del partit en període preelectoral sense el consentiment dels destinataris”.