Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Mor Jaume Berenguer, mestre de grans estrelles del bàsquet català

Jaume Berenguer, històric entrenador i jugador de bàsquet, mestre d”estrelles com Ferran Martínez o Sergi Vidal, ha mort aquest dijous als 75 anys. Tot i néixer a Montgat, va viure a Tiana gran part de la seva vida. Al poble veí l’unia la seva gran passió pel bàsquet. Va jugar a la Unió Esportiva Montgat, encara que la seva etapa com a jugador no va ser tan plena d’èxits com la d’entrenador. Va portar el júnior del Barça amb jugadors com Epi, Sibilio o Nacho Solozabal, entre d’altres, i també va ser el responsable del projecte Syrius Patronat de Palma de Mallorca, que va deixar dos anys l’equip a les portes de pujar a l’ACB.

Després de deixar les banquetes, va encetar una nova etapa com a representant de jugadors. Alguns, com Rafa Martínez, van ser tutelats directament per ell. També va ser agent de Sergi Vidal, excapità del TAU Vitoria i actualment a les files de l’Unicaja de Màlaga; Roger Grimau, que va ser capità del Barça i actualment al Bilbao Bàsquet, o altres com Sergio Llull, jugador del Reial Madrid, Albert Oliver, del Canàries, i Alberto Corbacho, de l’Obradoiro. També va fer incursions en el bàsquet femení amb Sílvia Domínguez, montgatina, tres cops campiona de l’Eurolliga i aquest passat estiu campiona d’Europa amb la selecció estatal.

Molts d’ells han volgut tenir un record per Jaume Berenguer a les xarxes socials.

 

 

 

 

 

 

Des de l’ACB s’ha mostrat el condol per la mort del qui va ser jugador, entrenador i mentor de tants jugadors. A part, va ser segon entrenador d’Eduard Portela, actual president d’honor de l’entitat. En el comunicat de la Lliga, el mateix Portela afirma: “Jaume ha estat una gran persona. Era molt intel·ligent i es va guanyar el prestigi enorme per la seva serietat. La seva mort es per a mi una pèrdua d’una persona a qui li tenia molta estima i molt especial”.

El funeral s’oficiarà aquest divendres 28 de febrer a l’església parroquial de Sant Cebrià a les 5 de la tarda.