Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Els Mossos adverteixen que el “bullyng” als centres educatius segueix creixent

Els Mossos d’Esquadra adverteixen que el “bullyng” – l’assatjament d’alumnes a alumnes, dins d’escoles o instituts- segueix en augment. Ja s’ha instaurat socialment una primera fase en què la societat coneix i desaprova les conductes d’aquest tipus. Ara s’intenta educar en la segona fase, en què cal fer entendre que sense “còmplices” no hi hauria assatjamet, és a dir, que és tan greu assatjar activament com permetre que això passi i no reaccionar si es pot denunciar.

Aquesta és una de les situacions que explica la campanya “Internet segura” que fan els Mossos els mesos de febrer, des de fa anys, a instituts i escoles de Catalunya. Aquest any s’ha començar a anar més enllà: es porta a terme “Internet segura de tu a tu”, en què són els joves de 3r d’ESO (14 i 15 anys) els qui informen dels perills de la xarxa als seus companys més petits.

Les agents Sílvia i Ester de l’Oficina de Relacions amb la Comunitat de la comissaria de Premià de Mar, expliquen que una de les situacions més complicades apareix quan és el teu propi fill qui és l’assatjador i no la víctima:

 

La pregunta del milió, a cada xerrada que fan els Mossos sobre internet segura, segueix sent quina és l’edat adequada pels nois i noies per tenir el primer mòbil :

 

Un dels pilars de la campanya és fer entendre que cada usuari de la xarxa social es va creant el que se’n diu una “reputació digital”. És una qüestió delicada ja que allò que has dit o escrit a la xarxa és difícil d’esborrar i, a la llarga, pot parlar molt malament de tu:

 

Les agents recomanen als pares i mares no “fugir d’estudi” i estar el més al dia en programes i aplicacions usades pels fills i filles:

 

Qualsevol centre educatiu que vulgui contactar amb els Mossos per rebre una d’aquestes xerrades de la campanya, ha d’adreçar-se a les Oficines de Relacions amb la Comunitat.