El jardí de l’Escola Municipal de Música i Dansa de Tiana s’ha omplert de grans i petits per retre homenatge a la patrona de la música, Santa Cecília, que se celebra aquest diumenge 22 de novembre. Com no podia ser d’una altra manera, l’Escola ha organitzat un concert per partida doble. I és que hi han tocat dos grups ben diferents.
Charigüé Dúo, format per Carolina Pereira i Jaime Fernández. Amb ells hem viatjat al cor de Llatinoamèrica a través de delicades cançons flolklòriques cantades amb llengües populars. També han tocat peces de producció pròpia amb instruments com ara la guitarra, l’ukelele, timbals o la flauta travessera. Sonaven així:
L’altra sorpresa del matí ha estat l’actuació del grup Súper 8. Ara, hem canviat totalment de registre musical. En Cels, l’Àlex i la Maria toquen música electrònica. Han captivat el públic interpretant grans peces de la música clàssica i, alhora, explicant com neix i creix aquest estil potser no tan comú. Aquí us en deixem un fragment:
Un cop acabat el concert, La Local ha parlat amb alguns dels espectadors. Tots ells, han quedat encantats amb el recital de músiques ben diferents del que han pogut gaudir. Han fet èmfasi, sobretot, pel que els ha aportat cadascun dels estils que avui s’han interpretat que, en la majoria dels casos, era el primer cop que escoltaven.
D’altres s’han sentit atrets per les “sensibles lletres” de la cultura de Llatinoamèrica o per les “explicacions que s’han donat dels origens de la música electrònica”.
A mode de crítica no cap al concert sinó cap a la mateixa Ràdio Tiana i l’Ajuntament, una de les espectadores ha reivindicat més publicitat d’actes com el d’avui. Diu, “és una pena que molta gent no se n’assabenti”.
Sigui com sigui, els que hi han anat han comprovat que la música és un art que sobreviu al que deparen els diferents moments històrics. Uns acords que potser canvien i evolucionen però que mai perden la capacitat de fer moure l’esquelet o posar els pèls de punta a grans i petits.