Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Ningú presenta al·legacions a l’ordenança de pacificació

Cap veí, ni tampoc cap polític, ha presentat al·legacions per la nova ordenança de regulació del trànsit al centre del poble. Durant aquest últim mes i després que el ple votés el tema, qualsevol persona podia fer-ho: l’ordenança estava en període d’exposició pública.

L’ordenança, de fet, és un dels primers passos que permetrà tirar endavant el projecte de reducció de trànsit a aquests carrers, el Retrobem-nos. L’alcaldessa, Esther Pujol, així ho ha valorat.

 

Tot i això, alguns veïns sí que han fet arribar diversos escrits a l’Ajuntament. Ha estat la pròpia alcaldessa qui ha assegurat que donaran resposta a totes les inquietuds que hi pugui haver. Alguns d’ells han demanat informació sobre les obres que es faran al final del carrer Sant Cebrià.

 

El govern busca el suport de l’oposició

DSC06374

Tots els grups del consistori van votar l’ordenança, de forma provisional, al mes d’abril. Aquesta, va quedar aprovada amb el suport dels que formen govern (PSC i ERC) i del PP.

Ara, un cop passat aquest període d’al·legacions, el govern tornarà a portar el tema al ple municipal. Aquest cop, però, la votació serà definitiva. D’aquesta manera, l’alcaldessa vol aconseguir el suport dels grups de l’oposició que s’hi van negar: Gent Pel Progrés i Convergència i Unió. Pujol creu que els dos grups, fins ara, han mantingut una postura “incoherent”: CiU pel suport que els hauria donat en les comissions informatives i Gent per la ideologia ecosocialista del partit. A més, el principal motiu que han manifestat aquests regidors per votar-hi en contra és que la prioritat urbanística del poble hauria de ser l’obertura del Passeig de la Vilesa. L’alcaldessa afirma estar treballant en aquest tema.

 

Aquest dimarts al vespre, el govern informarà els grups d’aquesta novetat en la comissió informativa.

 

Què permetrà fer l’ordenança?

El Retrobem-nos prohibirà l’accés als carrers més cèntrics a tots els vehicles de motor, entre les 11 del matí i les 17h de la tarda els dies feiners i entre les 11 del matí i les 20h del vespre els caps de setmana i dies festius. Veïns, comerciants i vehicles de servei o emergència, però, en seran una excepció i hi podran accedir sobre rodes. A més, la velocitat de circulació serà a 10 quilòmetres per hora com a màxim. Aquest projecte permetria, segons el govern de Tiana, millorar la qualitat de vida dels veïns que viuen i passen pel centre.

 

El Retrobem-nos està en marxa

El Retrobem-nos, de fet, ja ha començat al poble. L’aparcament del costat de l’església s’ha ampliat gràcies a l’espai que ocupava l’antiga seu de la Petanca.

Aquest és un primer pas, que permetrà tancar el trànsit i que facilitaria l’aparcament als cotxes. El següent pas, que no es faria esperar massa, afectarà el final del carrer Sant Cebrià.

Al final, la casa de propietat municipal
Al final, la casa de propietat municipal

Aquest espai es vol eixamplar i es volen enjardinar els voltants de la casa blanca que hi ha, de propietat municipal. Un cop acabada aquesta obra, podrien arribar els horaris de tancament dels carrers per als vehicles.

 

Recupera les últimes notícies amb la opinió de veïns i comerciants sobre el Retrobem-nos:

-veïns

-comerciants