Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Nou curs, noves instal·lacions

Quan els alumnes de l’Escola Tiziana han tornat aquest setembre al centre se l’han trobat una mica diferent respecte al curs passat. El motiu d’aquest canvi són un seguit de millores que s’han fet a les instal·lacions de l’escola per tal d’adaptar-la a les necessitats dels estudiants, amb la col·laboració tant de l’Ajuntament de Tiana com del Departament d’Ensenyament de la Generalitat.

L’Ajuntament s’ha encarregat de l’adequació dels espais exteriors, reformant la rampa que baixa des de la pista esportiva fins el pati de la morera i instal·lant una vorera de ciment davant les aules d’educació infantil, amb una font d’aigua potable. Unes modificacions que, segons la directora del centre, Gemma Pérez, han demanat durant molt temps.

 

La Generalitat, d’altra banda, s’ha encarregat d’adequar la nova aula de cinquè fent els ajustos bàsics de pintura, sòcols i vidres de seguretat. També han reformat els lavabos per adaptar-los a alumnes més grans, però no han fet la separació per sexes que s’havia pactat inicialment.

De fet, el regidor d’Educació, Jordi Gost, assegura que aquesta no és la única part del pacte que s’ha trencat. Entre l’Ajuntament i la Generalitat van decidir repartir les despeses perquè el govern català no hagués de fer front al cost total de les obres. Però el Departament d’Ensenyament, segons Gost, no ha fet totes les modificacions que havia promès abans del començament del curs.

 

Nova aula de cinquè de primària, amb els ajustos bàsics de la Generalitat.
Nova aula de cinquè de primària, amb els ajustos bàsics de la Generalitat.

Malgrat tot, la directora del centre, Gemma Pérez, està satisfeta amb els canvis perquè assegura que aquests eren essencials perquè el centre pugui créixer al mateix ritme que ho fan els alumnes.

 

De fet, des que van començar el primer curs fa cinc anys, l’Escola Tiziana ha hagut de fer reformes anualment per tal d’adaptar-se a les necessitats dels nens que llavors van començar primer de primària i que han anat creant un grup nou cada curs. L’any vinent arribaran a sisè i ja tindran la línia d’escolaritat completa.

A partir d’aquell moment, Gemma Pérez creu que aconseguiran més estabilitat pel que fa a l’edifici, però opina que encara es necessitaran un parell d’actuacions més i que s’ha de comprovar com funcionen les que ja s’han fet fins ara.

 

En aquest sentit, des del govern municipal asseguren que estan compromesos amb fer les adaptacions que siguin escaients al centre. El regidor d’Educació recorda que durant el seu mandat ja han destinat uns 100.000 euros en reformar l’Escola Tiziana i que invertiran més diners si és necessari.

 

De moment, però, els alumnes de Tiziana ja poden gaudir d’algunes millores i, si tot va com es calcula, les futures generacions d’estudiants comptaran amb una escola pública on no faltin instal·lacions.