Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Nou espai de consulta mèdica a través d’internet

Tenir a mà la nostra històtia clínica, els resultats de les proves mèdiques que ens hagin fet o bé demanar recepta de forma electrònica ja és possible. El Servei Català de la Salut ha posat en marxa l’eina “La meva salut” amb l’objectiu de fer més accessible tota la informació bàsica del propi pacient, així com agilitzar tràmits com ara demanar hora al metge.

Aquest dimarts a la tarda s’ha fet una xerrada informativa sobre el nou espai de consulta a la Llar de Persones Grans de Tiana. Segons la tècnica de Badalona Serveis Assistencials, Mercè Massó, encarregada de dur a terme l’explicació, un dels aspectes més pràctics que s’ofereix és demanar cita per internet.

 

L’eina està disponible des de principis de 2015, quan va començar com a prova pilot. L’èxit que va tenir l’ha dut a obrir-se per complert i ja es troba a disposició de qualsevol usuari major d’edat.

 

Per poder-ne fer ús és necessari tenir un ordinador o bé dispositius intel·ligents, com tauletes o telèfons mòbils (tots ells amb connexió a internet). Per posar-la en marxa cal anar al l’ambulatori i demanar-ne l’activació. Amb la targeta sanitària i el DNI es facilitarà un codi que arribarà al mòbil d’aquella persona que ho sol·licita. Després, des del propi ordinador o dispositiu només s’haurà d’activar el compte amb el codi d’identificació de l’usuari que cada persona té a la seva targeta sanitària, així com amb el codi que s’haurà rebut al mòbil.

Els assistents a la xerrada escolten les instruccions de la Mercè Massó
Els assistents a la xerrada escolten les instruccions de la Mercè Massó

Gran part dels presents a la xerrada intentaran activar aquest servei després d’haver-ne escoltat les possibilitats que ofereix. En són un exemple la Mercè Freixenet, l’Enric Font i en Víctor Martín:

 

Que aquests tràmits es puguin efectuar ara a través d’internet no vol dir que no es pugui seguir fent-ho de forma presencial. És tan sols una opció més per facilitar la tasca a aquells que ho vulguin.