Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Obertura oberta

 

Una veïna aplaudeix el pas del primer autobús
Una veïna aplaudeix el pas del primer autobús

Un autobús de Tusgsal ha estat el primer en passar-hi. El nou tram de carretera ja està obert al trànsit. L’obertura del Passeig de la Vilesa està acabada. L’alcaldessa de Tiana, Esther Pujol, ha celebrat aquest fet. Ha qualificat aquesta actuació d’”històrica”.

 

 

obertura passeig vilesa (4)

És un vial de 95 metres i de doble direcció. Aquest connecta directament amb l’avinguda Isaac Albéniz. Així doncs es podrà pujar cap al poble o baixar cap a Montgat per aquest tram. Una intervenció que, segons informa l’Ajuntament, “té per objecte la millora de la seguretat viària i l’accessibilitat per als vianants”.

plano-senyalitzacio-vilesa2015_Página_1

Les obres han estat finançades per la Diputació de Barcelona. En el moment d’obertura, l’alcaldessa de Tiana ha estat acompanyada del seu vicepresident quart, Antoni Fogué.

 

Alcaldessa i autoritats presents a l'acte
Alcaldessa i autoritats presents a l’acte

Entre les autoritats presents també han assistit a aquest acte el tinent d’alcalde Jordi Gost, el regidor d’hisenda José Navarro, la regidora de cultura Núria Blasco, els regidors de Convergència i Unió Olga Rué i Joan Cañada i el regidor del PP Manuel Gonzalo. Tampoc s’ho han volgut perdre alguns representants de l’empresa d’autobusos Tusgsal i de la constructora “Grup Mas”. En total unes 200 persones han aplaudit els primers vehicles que han estrenat el vial.

 

El doble revolt

El doble revolt
El doble revolt

La connexió entre el Passeig de la Vilesa i l’avinguda Isaac Albéniz acaba amb el doble revolt. Aquest espai, situat entre els carrer Anselm Clavé, Antoni Clapés i Sant Francesc, havia estat un dels principals punts d’accés i sortida del poble. Són tres vies estretes que concentraven força trànsit i el pas dels autobusos. Un dels principals problemes estava situat al carrer Antoni Clapés. Aquest era el carril de pujada per a tots els vehicles però, també, el de baixada pels autobusos o els camions. Així doncs, s’hi trobaven de cara constantment. A partir d’ara, però, només s’hi podrà circular en un sentit, en direcció l’església.

 

L’entorn: potser amb el tramvia

tramvia

Ara el que queda és arreglar l’entorn d’aquest tram de carretera i, també, del doble revolt. És per això que l’alcaldessa ha demanat als veïns un exercici d’imaginació. El tramvia, que estan restaurant un grup de voluntaris, també en podria formar part.

 

 

En aquests moments l’Ajuntament ja està treballant en el projecte d’urbanització de la zona.

 

El projecte d’obertura del Passeig de la Vilesa

Aquestes obres han estat en boca de tots durant els últims anys. Des del ple municipal oposició i govern n’han parlat en repetides ocasions. Els grups de Convergència i Unió i Gent pel Progrés de Tiana han insistit, al llarg del mandant, en tirar endavant aquesta actuació. Aquests mateixos grups, quan governaven, van aprovar la connexió l’any 2010. Consideren, doncs, que ha arribat “tard”.

Imatge del ple municipal
Imatge del ple municipal

Amb l’aprovació d’aquest projecte, l’Ajuntament ha hagut de fer front a una expropiació i, també, a la compensació dels altres propietaris afectats. Va ser al mes de juny quan el govern va anunciar que farien l’obertura, gràcies a una subvenció. L’alcaldessa explicava a Ràdio Tiana que diversos experts havien recomanat posar fi al doble revolt. Al ple de juliol es va aprovar el conveni amb la Diputació. Aquesta administració és qui s’ha fet càrrec del finançament de les obres, amb 270.000 euros, i ha traspassat la titularitat del vial a l’Ajuntament de Tiana.

Els treballs d'enderroc
Els treballs d’enderroc
obres de l'obertura del Passeig de la Vilesa
obres de l’obertura del Passeig de la Vilesa

 

Les obres van començar a principis d’octubre. Per fer passar la carretera es va enderrocar Can Guardiola i la part de dos jardins del carrer de la Pau, un d’ells el que tenia la capella de Can Regàs. Això va comportar la reacció contrària d’alguns veïns del poble, que es van unir amb la plataforma “La Tiana del Segle XXI”. Unes 40 persones es van plantar el dia d’inici de les obres davant l’excavadora. Aquell dia el govern es va comprometre a convidar-los a les reunions per preparar la urbanització de l’entorn. Ara alguns representants d’aquest grup hi participen.

 

Consulta el plànol del nou vial i el doble revolt: plano-senyalitzacio-vilesa2015