Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Parxet s’aferra a Tiana

Parxet ja esta a punt per la campanya de Nadal. Del milió d’ampolles que fan cada any, la gran majoria surt durant aquestes festes. És una producció curta, comparada amb altres marques més comercials i de renom, però és una producció que aposta per la qualitat. Les caves mantenen els seus orígens, tant a nivell de producció com  al poble.

“Volem mantenir la qualitat. Com a molt ampliarem la producció a dos milions d’ampolles l’any” diu a La Local Teresa Soler, l’enòloga de Parxet. Aquesta voluntat d’augmentar la producció passava, sense remei, per ampliar les caves. Però els permisos van topar amb l’Ajuntament.

Després de les desavinences amb l’anterior govern (GENT-CIU) per ampliar el celler, la família Reventós propietaria de Parxet va decidir muntar el nou punt de producció a Avinyonet del Penedès, a la masia de Can Matons. A Tiana hi ha les oficines i també el celler que, al llarg de pràcticament un segle, ha vigilat en silenci la criança del cava.

Un dels símbols de Tiana marxava deixant les arrels al poble. Però el celler no ha quedat buit. Hi ha una petita part de la producció. La  més valuosa. La de gama alta. El cava Titiana, que va crear Parxet en homenatge al poble, continua fent la criança a l’antic celler. També hi ha l’edició Aniversari que es va començar a fer en motiu dels 80 anys  de les caves, a més de les edicions especials. La màxima qualitat de Parxet continua reposant a Tiana.

Tiana desapareix de les etiquetes

El raïm segueix sent el pansa blanca i el Chardonayre de la DO d’Alella.  Però Tiana ha desaparegut de les etiquetes. La llei ho impedeix perquè la part més important de l’elaboració del cava ja no es fa al poble, és fa a Avinyonet.  Al Penedès, el cava es degolla i es posa a les ampolles. També el que fa la criança a Tiana. El poble perd, així, una part de la seva identitat que presidia les taules de cases i restaurants.

etiqueta parxet
Una etiqueta que ja és història

 

Jornada de portes obertes

Parxet, però, vol continuar lligat a Tiana. Per això aquest dissabte s’obren les caves a tothom. Hi haurà jornada de portes obertes (10h-14h) i degustació del típic cava tianenc. També hi haurà un punt de venda amb descomptes pels qui vulguin omplir el seu celler particular de cara Nadal.

Les novetats de Parxet

La marca prepara un nou cava ecològic que sortirà a taula amb el nou any, si tot va bé. La direcció de les caves va refer també la seva filosofia de distribució davant la crisi. Parxet ara es pot comprar a les grans superfícies. Són les varietats més assequibles econòmicament. Les d’alta gama estan reservades per a botigues especialitzades. I a més, alguns productes només es troben en restaurants de renom.