Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El PDeCAT-DC descarta definitivament signar la moció de censura que proposen Junts, ERC i CUP

El grup municipal del PDeCAt-DC ha descartat, definitivament, donar suport a la moció contra l’alcaldessa que proposen els grups de Junts, ERC i la CUP. A l’esmentada moció, el candidat a alcalde és Isaac Salvatierra, portaveu de Junts.

En un comunicat difós aquest dimecres mateix el grup municipal anuncia que l’executiva del PDeCAT-DC ha decidit “no donar suport a aquesta moció”. També diu que, tenint en compte el temps que queda per finalitzar aquest mandat, han decidit “treballar des de l’oposició.”

Durs amb Esquerra Republicana

El comunicat és especialment dur amb ERC Tiana, de qui el PDeCAT-DC diu que ha canviat les regles de joc en aquesta segon intent de moció “i afavoreix el candidat Isaac Salvatierra (…) sense parlar amb PdeCat-DC i reafirmant que els seus dos regidors no entraran a formar part del nou govern”.

En un altre punt, el PDeCAT-DC recorda que el 2015 “ERC va decidir pactar amb el PSC el govern de Tiana, incomplint un acord signat setmanes abans de les eleccions municipals amb la CUP, Junts per Tiana i el PdeCat-DC, en què tots assumíem el compromís de fer alcalde o alcaldessa a algún dels candidats entre els signants del pacte.” Per aquest motiu, diuen al comunicat, “mai es podrà fer responsable el PDeCAT-DC  que no hi hagi un govern sobiranista a Tiana.”

Moció de censura “imposada”

El PDeCAT-DC rebutja la moció que proposen els altres grups sobiranistes perquè, diu al comunicat, no poden acceptar una proposta “que ens imposa Junts per Tiana, la CUP i ERC”. Més endavant, repeteixen aquesta idea que no els han deixat triar i afegeixen que “aquesta no és la manera de fer pressió perquè hi hagi un canvi a l’Ajutament”.

El grup municipal del PDeCAT-DC torna a dir, com ja ha expressat en anteriors entrevistes a La Local, que la moció “no pot ser la palanca per passar per davant del segon grup més votat a les darreres eleccions municipals”.

Finalment, recalquen de nou que el seu grup “no hem pactat ni pactarem amb el PSC per fer un govern de majories a Tiana”.

Aquest és el comunicat sencer:

COMUNICAT DEL PDCat-DC de Tiana

En relació a la nova petició dels ciutadans de Tiana –vehiculada a través de l’ANC- perquè es
faci una moció de censura a l’Alcaldessa, Ester Pujol, l’Executiva de PDeCat-DC manifesta:

1. En el primer intent de moció de censura que es va fer fa un parell de mesos, el PdeCat-DC va convidar a ERC a formar part del nou equip de regidors que es postulava per governar Tiana. ERC va dir que es mantindria al marge i que votaria a favor de la moció, el candidat i el programa que acordessin les forces polítiques que vam estar negociant (Junts per Tiana, la CUP i PDeCat-DC). Ara, dos mesos després, ERC canvia les regles del joc i afavoreix el candidat (Isaac Salvatierra) i el programa que presenten Junts i la CUP sense parlar amb PdeCat-DC i reafirmant que els seus dos regidors no entraran a formar part del nou govern.

2. L’agrupació d’electors Junts per Tiana i la CUP volen accedir al govern i a l’Alcaldia de Tiana per canviar polítiques municipals, i aquest no és el motiu pel qual s’ha posat sobre la taula la moció de censura. Aquesta moció de censura es promou per motius de política nacional i no per com s’està governant el poble. Per això, el PdeCat-DC creu que la moció no pot ser la palanca per passar per davant del segon grup més votat a les darreres eleccions municipals després del PSC. Demanem a Junts, la CUP i ERC que respectin els darrers resultats electorals.

3. L’ANC i el poble ens han cridat a negociar. Negociar vol dir parlar i debatre tot el què calgui per arribar a acords. El PdeCat-DC no pot acceptar una proposta de moció de censura que ens imposa Junts per Tiana, la CUP i ERC demanant que els donem suport sense haver-ne parlat prèviament. Si volguéssin que la moció prosperés (recordem que fan falta 7 regidors perquè prosperi i ells en sumen 6) l’haurien intentat acordar i
negociar abans amb el PdeCat-DC. Si del que es tracta és de fer pressió sobre el PdeCat i fer-lo responsable que no hi hagi un canvi a l’Ajuntament de Tiana, hem de dir que aquesta no és la manera. Insistim, fer política és debatre i parlar, no imposar, com ha estat el cas.

4. Mai es podrà fer responsable al PdeCat-DC que no hi hagi un govern sobiranista a Tiana. L’any 2015, ERC va decidir pactar amb el PSC el govern de Tiana, incomplint un acord signat setmanes abans de les eleccions municipals amb la CUP, Junts per Tiana i el PdeCat-DC, en què tots assumíem el compromís de fer alcalde o alcaldessa a algún
dels candidats entre els signants del pacte.

Volem deixar constància que el PdeCat-DC hem volgut donar una segona oportunitat a la moció, però vist que els altres grups municipals independentistes ens l’han posada sobre la taula sense parlar de res, l’executiva ha acordat no donar suport a aquesta moció i atès que queda poc més d’un any perquè finalitzi aquesta legislatura, treballar des de l’oposició per al país i per al poble i afrontar el proper mandat amb el ferm compromís de fer un govern sobiranista i pro-republicà a Tiana. Estarem al costat de Junts per Tiana, la CUP i ERC per afavorir i acordar totes aquelles iniciatives que serveixin per avançar en la consecució de la independència, la retirada del 155, la proclamació de la República i l’alliberament dels presos polítics.

Per acabar, aprofitem per informar que el PdeCat-DC no hem pactat ni pactarem amb el PSC per fer un govern de majories a Tiana. Seguirem donant suport a les iniciatives que es presentin per part de qualsevol dels grups del consistori que creguem positives i convenients per al poble i presentarem les nostres, com hem vingut fent fins ara.

Tiana, 21 de febrer de 2018
Executiva del PdeCat-Dc